To Waterworld (ή Υδάτινος Κόσμος αν προτιμάς τον ελληνικό τίτλο), η ταινία του Kevin Reynolds με το μετα-αποκαλυπτικό θέμα που παρέπεμπε σε ένα Mad Max αλλά στη θάλασσα, έκανε πρεμιέρα πίσω στο 1995 και κατάφερε να μείνει αξέχαστη. Όχι όμως για το λόγο που οι συντελεστές της θα επιθυμούσαν. Βλέπεις, το action/adventure/sci fi είχε δημιουργήσει τεράστιες προσδοκίες για να εξελιχθεί σε μία παταγώδη αποτυχία. Τέτοια, που παραλίγο να καταστρέψει ολοκληρωτικά την καριέρα του πρωταγωνιστή της, Kevin Costner.

Το τελευταίο, ευτυχώς για όλους αλλά κυρίως για τον Costner, δε συνέβη. Ωστόσο έμεινε στην ιστορία σαν ένα από τα κορυφαία κινηματογραφικά flops των 90s- και η αλήθεια είναι πως υπήρξαν πολλά τέτοια. 

Μία δεύτερη ευκαιρία

Για την ιστορία, υπενθυμίζουμε πως η πλοκή του Waterworld αφορούσε ένα δυστοπικό μέλλον, όπου οι πάγοι της Γης έχουν λιώσει και σε έναν σχεδόν ολοκληρωτικά βυθισμένο πλανήτη, οι άνθρωποι προσπαθούν να επιβιώσουν σε πρόχειρες πόλεις που επιπλέουν, παλεύοντας με την πείνα και τη δίψα, έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσουν τους "καπνιστές", τη συμμορία του Deacon (Dennis Hopper).

Κάπου εκεί μπαίνει στην κουβέντα ο μεταλλαγμένος Kevin Costner, ο οποίος θα κληθεί να προστατέψει μία γυναίκα και ένα παιδί - το τελευταίο αποτελεί 'κλειδί' για την εύρεση της στεριάς.  

Τώρα, περίπου 26 χρόνια αργότερα, το Waterworld προετοιμάζεται για τη μεγάλη (;) του επιστροφή. Όπως αναφέρει το Collider θα γίνει σειρά, η υπόθεση της οποίας θα λαμβάνει χώρα 20 χρόνια μετά τα γεγονότα της ταινίας.

Την παραγωγή θα αναλάβουν οι John Fox, Davis Entertainment και Larry Gordon, με τον Dan Trachtenberg (10 Cloverfield Lane) να είναι ο επικρατέστερος για τη σκηνοθεσία. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές -πιθανότατα δεν υπάρχουν- άλλες λεπτομέρειες. Φυσικά, άπαντες περιμένουν με ενδιαφέρον. Ή και όχι, αν κρίνουμε τον cult πια χαρακτήρα της ταινίας.