Οι καλύτερες σειρές του Netflix σύμφωνα με τους κριτικούς

Το Rotten Tomatoes απεφάνθη, εμείς μεταδίδουμε την ετυμηγορία.

Esquire Team
Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 21 Φεβρουαρίου 2022

Μία μικρή ανασκόπηση στις καλύτερες σειρές του Netflix, παρότι είναι μία σχετικά νέα πλατφόρμα, αποτελεί ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο εγχείρημα, επειδή σε λιγότερο από 10 χρόνια αρχικής παραγωγής έχει γίνει ο βασικός 'πάροχος' νέου υλικού ανά εβδομάδα. 

Το αρχικό σκεπτικό του διανομέα οικιακών DVD του επέτρεψε να αποκτήσει μία τεράστια βάση δεδομένων την οποία χρησιμοποίησε αργότερα για να δημιουργήσει περιεχόμενο, βάσει των προτιμήσεων των θεατών. Ας θυμηθούμε ότι το House of Cards γεννήθηκε επειδή το κοινό λάτρεψε τις ταινίες του Fincher και του Kevin Spacey.

Ωστόσο, όσον αφορά στις σειρές τουλάχιστον του Netflix, είναι αδύνατο να αγνοήσουμε τη διχοτόμηση μεταξύ της παγκόσμιας και της τοπικής αγοράς, όπως επίσης τον παράγοντα της υποκειμενικότητας. Η πλατφόρμα λειτουργεί σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο και η παραγωγή σε αυτές είναι μερικές φορές όχι μόνο υποχρέωση, αλλά και ευκαιρία να αποκτήσει νέους συνδρομητές σε αυτές. Η ιδέα είναι απλή: Αναπαράγει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του σε άλλες συντεταγμένες.

Ρίχνοντας μία ματιά λοιπόν στο Rotten Tomatoes, παρακάτω ακολουθούν οι 10 σειρές που συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά "επιτυχίας" στο παγκόσμιο κοινό. 

>Διάβασε ακόμη: Κορυφαίες σειρές για binge watching

Unorthodox - 95%

Το Unorthodox είναι αναμφίβολα μία από τις πιο αναγνωρισμένες μίνι σειρές στην πλατφόρμα. Εμπνευσμένη από τα απομνημονεύματα της Deborah Feldman, αφηγείται τις εμπειρίες μίας νεαρής γυναίκας που φεύγει από την (αν)ορθόδοξη εβραϊκή κοινότητα στην οποία μεγάλωσε, στη Νέα Υόρκη.

Unbreakable Kimmy Schmidt - 95%

Το 2020 το Netflix κυκλοφόρησε το διαδραστικό επεισόδιο του Unbreakable Kimmy Schmidt, της κωμωδίας με παραγωγό την Tina Fey μετά το πολυβραβευμένο 30 Rock. Η σειρά άφησε πίσω της έναν σπουδαίο χαρακτήρα να θυμόμαστε: Την Kimmy Schmidt, η οποία αφού επιβιώνει από μια απαγωγή δεκαετιών, ξεκινάει μια νέα ζωή στην πολύβουη Νέα Υόρκη.

Dark - 94%

Το γερμανικό Dark δεν είναι μόνο μία από τις καλύτερες σειρές του Netflix που δημιουργήθηκαν εκτός Η.Π.Α, αλλά και ένας άξιος αντίπαλος του πιο εμπορικού Stranger Things.

Master of None - 94%

Μέχρι την 3η σεζόν του τουλάχιστον, οι κριτικοί αποθέωναν το Master of None. Ο Aziz Ansari (γνωστός από το Parks & Recreation) εξέπληξε ως δημιουργός και πρωταγωνιστής αυτής της άλλοτε αστείας και άλλοτε άβολης, άλλοτε ρομαντικής και άλλοτε σπαρακτικής σειράς, για έναν 30άρη που αναζητά τη θέση του στον κόσμο χωρίς να χάσει τη λογική του.

Bridgerton - 93%

To Bridgerton αποτέλεσε την πρώτη σειρά της Shonda Rhimes (Grey's Anatomy, How to Get Away with Murder) για λογαριασμό του Netflix μετά το χρυσό συμβόλαιο που υπέγραψαν. Πρόκειται για έναν συνδυασμό των μυθιστορημάτων της Jane Austen και του Gossip Girl που είδαν σχεδόν όλοι

>Διάβασε ακόμη: Margaret Qualley, έχεις -ξανά- την προσοχή μας

Maid - 93%

Με τη μορφή αυτών των ρεαλιστικών μίνι σειρών που κατά καιρούς προβάλλονται στο Netflix, το Maid αφηγείται την αληθινή ιστορία μίας νεαρής γυναίκας που κάνει τα πάντα για να αναθρέψει την κόρη της ξεφεύγοντας από μία κακοποιητική σχέση.

La Casa de Papel - 93%

Το La Casa de Papel δεν είναι μόνο μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές παγκοσμίως, αλλά αποτελεί επίσης χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς μπορεί μία πλατφόρμα να εκμεταλλευτεί τις επιτυχίες άλλων δικτύων για να αναβαθμίσει το περιεχόμενό της.

Stranger Things - 93%

Among the 25 Netflix series best valued by critics, it is impossible for Stranger Things to be left out. The eighties bet, about a group of children facing supernatural threats (monsters, go), is one of the biggest hits on the platform, and apparently, the critics also gang up on the Demogorgon.

Μεταξύ των 25 σειρών του Netflix που εκτιμήθηκαν περισσότερο από τους κριτικούς, το Stranger Things είναι αδύνατο να μην συμπεριληφθεί. Το στοίχημα της δεκαετίας του '80, για μια ομάδα παιδιών που αντιμετωπίζουν υπερφυσικές απειλές (τέρατα, άντε), είναι μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της πλατφόρμας, και προφανώς, οι κριτικοί συμμαχούν και με το Demogorgon.

The Haunting of Bly Manor - 93%

Ο Mike Flanagan αφιέρωσε μια ανθολογία τρόμου για να μιλήσει για τα σημαντικά θέματα (θάνατος, λήθη) που συμφωνεί με όλους, κριτικούς και θεατές.

>Διάβασε ακόμη: Ώρα να δώσουμε στο Ozark την αναγνώριση που του αξίζει

Ozark -  86%

Με μία υπόθεση που θυμίζει Breaking Bad (και η οποία μας έκανε τόσο επιφυλακτικούς στην αρχή), το Ozark μετατρέπεται αργά και σταθερά μία από τις πιο δημοφιλείς (και αγαπημένες από τους κριτικούς) ιντριγκαδόρικες σειρές του Netflix. Πολυπρόσωποι χαρακτήρες, εγκληματική πλοκή, ανατροπές και περιστασιακά απρόβλεπτη αφήγηση αποτελούν τα δυνατά του σημεία.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.