Το House of Cards δεν θα ήταν το ίδιο δίχως την Robin Wright

Την 1η Φεβρουαρίου 2013, το House of Cards έκανε πρεμιέρα στο Netflix. Σχεδόν αμέσως καταλάβαμε ποια ήταν το αφεντικό.

Esquire Team
Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 01 Φεβρουαρίου 2023

Πέρασαν κιόλας 10 χρόνια από τη στιγμή που το House of Cards έκανε την πρεμιέρα του στο Netflix- ήταν 1η Φεβρουαρίου 2013, μία ημέρα σαν σήμερα. Σχεδόν αμέσως κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού σαν μία σειρά που είχε ως αντικείμενο κάτι με το οποίο ελάχιστοι είχαν ασχοληθεί έως τότε ενώ το πρωταγωνιστικό δίδυμο των Kevin Spacey (Frank Underwood) και Robin Wright (Claire Underwood) άφηνε από μόνο του υποσχέσεις για κάτι σπουδαίο.

Πλέον, σχεδόν 5 χρόνια μετά το φινάλε του (που ήταν πιο άμεσο από ό,τι υπολογιζόταν λόγω του γνωστού σκανδάλου), μπορούμε με σιγουριά να πούμε πως όλο το House of Cards μοιάζει να φτιάχτηκε για να δούμε τον χαρακτήρα της Robin Wright στην Προεδρία των ΗΠΑ.

Το προφίλ

Η Robin Gayle Wright ήρθε στη ζωή στις 8 Απριλίου 1966 και μεγάλωσε ως ένα κλασικό κορίτσι του αμερικανικού Νότου, διαθέτοντας ωστόσο καλιφορνέζικη γοητεία. Μετά το Ντάλας και το Σαν Ντιέγκο όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια, βρέθηκε σύντομα στο Λος Άντζελες για να κυνηγήσει το όνειρο μίας καριέρας στον κόσμο του θεάματος.

Η πρώτη της (τηλεοπτική) επιτυχία θα έρθει με το ρόλο της Kelly Capwell Perkins στην κλασική σαπουνόπερα Santa Barbara. Παρότι είχε κινηματογραφικές συμμετοχές -και μάλιστα σε σημαντικές ταινίες όπως το Forrest Gump- δεν κατάφερε να βρει έναν ρόλο που θα απογείωνε την καριέρα της.

> Διάβασε ακόμη: Η πραγματική, τρελή ιστορία του ροζ βίντεο της Pamela Anderson

Το 1989 γνώρισε τον Sean Penn, ο οποίος μόλις είχε χωρίσει από την Madonna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robin Wright (@robingwright)

Δύο χρόνια μετά απέκτησαν την πρώτη τους κόρη, Dylan Frances, και άλλα τόσα αργότερα ήρθε στη ζωή ο γιος τους, Hopper Jack. Κατά τη διάρκεια των δύο περιόδων εγκυμοσύνης της, η Wright αναγκάστηκε να απορρίψει δύο ρόλους που θα μπορούσαν δυνητικά να αλλάξουν την καριέρα της.

> Διάβασε ακόμη: Rosamund Pike, η σοφιστικέ Sharon Stone της γενιάς της

Ο πρώτος ήταν εκείνος της Maid Marian για το Robin Hood: Prince of Thieves με τον Kevin Costner (επιλέχθηκε τελικά η Mary Elizabeth Mastrantonio) και ο δεύτερος της Abby McDeere στο The Firm (την ενσάρκωσε η Jeanne Tripplehorn).

Με τον Penn χώρισαν τελικά το 2007, για να ακολουθήσει ο δεσμός της με τον ηθοποιό Ben Foster, ενώ πια είναι ζευγάρι με τον Clément Giraudet.

Όπως προαναφέραμε, το 2013, της δόθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία της καριέρας της - τουλάχιστον αυτή που η ίδια αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: Στον ρόλο της Claire Underwood εξελίχθηκε στην πιο μακιαβελική Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ. 

Το House of Cards δεν θα ήταν το ίδιο δίχως την Robin Wright
ΡΟΜΠΙΝ ΡΑΪΤ 9
ΡΟΜΠΙΝ ΡΑΪΤ 1
ΡΟΜΠΙΝ ΡΑΪΤ 6
ΡΟΜΠΙΝ ΡΑΪΤ 8
ΡΟΜΠΙΝ ΡΑΪΤ 2
ΡΟΜΠΙΝ ΡΑΪΤ 3
ΡΟΜΠΙΝ ΡΑΪΤ 5
ΡΟΜΠΙΝ ΡΑΪΤ 7

 

 


Διάβασε ακόμη για την Eiza González που ίσως είναι η νέα Salma Hayek, την επόμενη μεγάλη σταρ Elizabeth Olsen, την Elizabeth Hurley που δεν έχασε ποτέ το sex appeal της και όλα τα κορίτσια του James Bond.


Φωτογραφίες ©Getty Images 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Η Emma Watson έχει 'ξεπεράσει' τον Harry Potter

To σπασικλάκι του Hogwarts είναι ολόκληρη γυναίκα πια. Και μάλιστα, πάρα πολύ γοητευτική.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Saoirse Ronan, Α Woman We Love

Η δημοφιλής ηθοποιός έχει ήδη προταθεί για 4 βραβεία Όσκαρ και αυτό λέει πολλά.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Alessandra Ambrosio, από την Βραζιλία με αγάπη

Μία πραγματικά σταθερή αξία στην καρδιά μας, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Kaya Scodelario, αργήσαμε να σε προσέξουμε

Το κορίτσι του The Gentlemen είναι το νέο μας crush.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Kristen Stewart, ένα ατίθασο πλάσμα

Το πιο rock n' roll κορίτσι του Χόλιγουντ κλείνει σήμερα 34 χρόνια ζωής.

Γραφει Πωλινα Φραγκου