Περίπου δύο δεκαετίες μετά την κυκλοφορία του The Devil in the White City, του best seller μυθιστορήματος από τον Erik Larson, η σκοτεινή ιστοράι από το Σικάγο έρχεται επιτέλους στη μικρή οθόνη. Όμως αυτή δεν είναι η πραγματική είδηση. Ο Keanu Reeves θα είναι ο πρωταγωνιστής στη σειρά μυστηρίου που θα προβληθεί από το δίκτυο Hulu και θα επιστρέψει στην τηλεόραση μετά από πολλά χρόνια, ως πρωταγωνιστής, αφού από τη δεκαετία του '90 και έπειτα είναι σποραδικές οι εμφανίσεις του και πάντα ως guest.

> Διάβασε ακόμη: Η Porsche έφτιαξε ένα custom 911 για τον Keanu Reeves. Αλλά γιατί;

Το "The Devil in the White City" έχει τα πάντα: κατά συρροή δολοφόνους, "κάστρα δολοφονίας", καρναβάλια και κυρίως τον Keanu Reeves. Διαβάστε παρακάτω μια πλήρη ανάλυση όλων όσων γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τη σειρά.

Ποιο είναι το story του The Devil in the White City

Το The Devil in the White City δημοσιεύτηκε το 2003 και διαδραματίζεται στην Παγκόσμια Έκθεση του Σικάγο το 1893. Εκεί, ένας αρχιτέκτονας και ένας δολοφόνος συγκρούονται κατά τη διάρκεια της ιστορικής έκθεσης. Ο αρχιτέκτονας ήταν ο Daniel H. Burham, ο οραματιστής σχεδιαστής κατασκευών όπως το Flatiron Building στη Νέα Υόρκη και ο σταθμός Union Station στην Ουάσινγκτον. Ο δολοφόνος ήταν ο Dr. Henry H. Holmes, ο πρώτος σύγχρονος κατά συρροή δολοφόνος της Αμερικής, ο οποίος κατασκεύασε το περιβόητο "Κάστρο του φόνου" στη σκιά της έκθεσης, το οποίο περιείχε τραπέζι ανατομής, θάλαμο αερίων και κρεματόριο. Ο Διάβολος στη Λευκή Πόλη αφηγείται μια μαγευτική ιστορία για το πώς διασταυρώθηκαν οι ζωές αυτών των δύο ανδρών.

Η καταραμένη πορεία του The Devil in the White City προς την οθόνη

Η τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου είναι ολίγον καταραμένη. Ήδη από το 2003, χρονιά που εκδόθηκε το βιβλίο, ο Tom Cruise και η Kathryn Bigelow ανέλαβαν σκηνοθεσία και δικαιώματα, όμως στην πορεία η συνεργασία τους στράβωσε για τα καλά. Το 2008, ο Eric Roth (Forrest Gump) έγραψε ένα σενάριο που φέρεται να ενδιαφέρει τον David Fincher, αλλά το έργο και πάλι ναυάγησε. Δύο χρόνια αργότερα η Appian Way Productions του Leonardo DiCaprio απέκτησε τα δικαιώματα της ταινίας. Το 2015, ο Martin Scorsese θα αναλάμβανε τη σκηνοθεσία, αλλά μόλις το 2019 το πρότζεκτ πήγε τελικά στο Hulu. Τώρα, τρία χρόνια αργότερα, το "The Devil in the White City" έχει επιτέλους έναν από τους πρωταγωνιστές του.

> Διάβασε ακόμη: Να γιατί ο Keanu Reeves είναι ο πιο ευγενικός celebrity

Ο ρόλος του Reeves

Ο Reeves θα πρωταγωνιστήσει ως Daniel H. Burnham και θα είναι επίσης εκτελεστικός παραγωγός. Με την είδηση της επιστροφής του Reeves στην τηλεόραση, όλοι θέλησαν να μπουν στην μίνι σειρά με τους Scorsese και Di Caprio να είναι τα πιο δυνατά ονόματα αυτή τη στιγμή. Η παραγωγή της σειράς 8 επεισοδίων θα ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο και όπως όλα δείχνουν θα κυκλοφορήσει εντός του 2024 και επομένως θα έχουμε άπλετο χρόνο να διαβάσουμε πρώτα το βιβλίο.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.