Ο κόσμος του αγαπημένου παραμυθά J.R.R. Tolkien είναι φτιαγμένος για μεγαλεπήβολα πράγματα. Όλα φαίνονται πιο μεγάλα, πιο επικά, πελώρια μέσα στην μυθική τους διάσταση, ένα μεσαιωνικό σύμπαν με άλλα λόγια, ιδανικό για κάθε nerd -κι όχι μόνο.

Έτσι, λοιπόν, δε θα μπορούσε να υστερεί από αυτό ούτε και η τηλεοπτική σειρά που ετοιμάζεται για λογαριασμό της Amazon, τότε που ακόμα δεν ήταν παρά μια βάσιμη φήμη.

Τώρα όμως είναι πια γεγονός, ετοιμάζεται πυρετωδώς, όχι απλά ως μια μίνι σειρά, αλλά αντίθετα ως μια υπερπαραγωγή που θα διαρκέσει όχι μία, ούτε δύο αλλά πέντε ολόκληρες σεζόν.

Όπως είπαμε και στην αρχή οι φανταχτερές πανοπλίες θέλουν και επιδέξιους παραγωγούς: προφανώς το μεγαλεπήβολο όραμα του Tolkien θα κοστίσει κάτι παραπάνω για να μεταφερθεί στους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Ούτε λίγο ούτε πολύ γίνεται λόγος για περίπου 1 δισ. δολάρια κόστος παραγωγής -ναι, η Amazon δίνει και τα ρέστα της.

Αν τώρα αναρωτιέσαι τι άλλο έχουμε να δούμε από τη Μέση Γη, η απάντηση είναι πολλά. Αφού εκτός από τις ταινίες και τα βιβλία του κυρίου Καθηγητή, υπήρχαν και οι άπειρες σημειώσεις του για τα πρόσωπα του "δράματος".

Σε αυτές φαίνεται ότι θα βασιστούν οι παραγωγοί για να δώσουν νέο ενδιαφέρον ακόμα και στον πιο μπαρουτοκαπνισμένο αναγνώστη του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Όσον αφορά τώρα την πρώτη σεζόν, οι φήμες οργιάζουν πώς το βάρος θα πέσει στον Aragorn -τον γνωστό και πολύ αγαπημένο χαρακτήρα που υποδύθηκε ο Virgo Mortensen στις ταινίες.

Τώρα για το κατά πόσο θα δούμε ηθοποιούς που πρωταγωνίστησαν στο κινηματογραφικό Lord of the Rings να εμφανίζονται και στην τηλεοπτική εκδοχή του, αυτό ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί.

Χωρίς όμως να έχει αποκλειστεί αυτό το ενδεχόμενο που για να πούμε όλη την αλήθεια πολύ θα το θέλαμε. Τόσα εκατομμύρια θα δώσει η Amazon, δεν μπορεί να εξασφαλίσει και κάποιους τουλάχιστον από εκείνους τους ηθοποιούς που αγαπήσαμε και ταυτίσαμε με τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών;