Στο νέο ντοκιμαντέρ του Netflix, Unsolved: The Tupac and Biggie Murders οι αποκαλύψεις είναι τόσο δυνατές που μπορεί να ταρακουνήσουν την Αμερική -ή τουλάχιστον τον κόσμο του χιπ χοπ. Ένα πρώην μέλος συμμορίας δηλώνει πώς γνωρίζει την ταυτότητα του δολοφόνου του Tupac, όμως λόγω του κώδικα του δρόμου (omerta που λένε και οι μαφιόζοι), αδυνατεί να αποκαλύψει το όνομα του δράστη.

Ο Keefe D, κατά κόσμον Duane Keith Davis, ισχυρίζεται ότι ήταν μέσα στο αυτοκίνητο από το οποίο προήλθαν οι μοιραίοι πυροβολισμοί. Ήταν 7 Σεπτεμβρίου 1996, όταν εκείνος και η υπόλοιπη συμμορία έψαχνε να βρει τον διάσημο ράπερ, για να πάρει την εκδίκησή της. Ο Tupac είχε δείρει έναν από δικό τους. Η κατάληξη όμως ήταν πολύ πιο τραγική: τέσσερις πυροβολισμοί και ο Tupac θα βρισκόταν νεκρός, έξι ημέρες μετά, στην ηλικία των 25 μόλις ετών.

Είμαι ο μόνος ζωντανός που μπορεί πραγματικά να σας πει την ιστορία για τη δολοφονία Tupac

"Κανείς δε με ακουμπούσε στο Compton, πουλούσα ναρκωτικά και ήμουν στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας, είμαι ο μόνος ζωντανός που μπορεί πραγματικά να σας πει την ιστορία για τη δολοφονία Tupac", δηλώνει ο Davis στο ντοκιμαντέρ. "Με κυνηγούν εδώ και 20 χρόνια, ο μόνος λόγος που το αποκαλύπτω είναι επειδή έχω καρκίνο και δεν έχω πια τίποτα να χάσω. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η αλήθεια." Μπορεί να έχουν περάσει 22 χρόνια από τη δολοφονία του Tupac, μπορεί η αστυνομία του Λος Άντζελες να έχει χρεώσει τον φόνο σε μέλος της συμμορίας των Crips, τον Orlando 'Baby Lane' Anderson, μετά από τις δηλώσεις όμως του Davis τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν.

"Ο Davis παραδέχθηκε ζωντανά στην τηλεόραση πώς είναι συνεργός στον φόνο του Tupac και η αστυνομία του Λας Βέγκας δεν κάνει τίποτα. Είναι εξοργιστικό" δήλωσε χαρακτηριστικά ο παραγωγός του ντοκιμαντέρ Kyle Long.

Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν, τελικά, θα φωτιστεί η αλήθεια σε μια υπόθεση που έχει πια περάσει σχεδόν στη σφαίρα του μύθου -ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς πώς πολλοί Αμερικανοί θεωρούν πώς ο Makaveli της ραπ είναι ακόμα ζωντανός.

Από: Esquire UK