Τον περασμένο μήνα, το Variety ανέφερε ότι ο Hiroyuki Sanada υπέγραψε συμφωνία με το FX για να επιστρέψει ως Lord Toranaga. Τώρα οι συνδημιουργοί του Shōgun, Justin Marks και Rachel Kondo, ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται ήδη στα πρώτα στάδια της συγγραφής των επόμενων σεζόν. Δεδομένου ότι δεν περιμέναμε να δούμε άλλα επεισόδια μετά το φινάλε της 1ης σεζόν, είμαι πέρα για πέρα ενθουσιασμένος.
"Υπάρχει πολύ χάος, αλλά δημιουργικό χάος", δήλωσε η Kondo στο The Hollywood Reporter. "Πετάμε ό,τι έχουμε στον τοίχο, βλέποντας τι θα κολλήσει. Είναι συναρπαστικό και αγχωτικό γιατί, προφανώς, πρόκειται για αχαρτογράφητη περιοχή - δεν έχουμε χάρτη, έχουμε μόνο την ιστορία".
Σύμφωνα με το παντρεμένο ζευγάρι, περιόδευσαν στην Ιαπωνία και συνεργάστηκαν με την κληρονομιά του James Clavell για να μάθουν πώς χρησιμοποίησε πραγματικά γεγονότα και χαρακτήρες για το διάσημο μυθιστόρημά του. "Υπάρχουν πολλές σπουδαίες θεωρίες συνωμοσίας στην ιστορία, πολλές διαφορετικές θεωρίες σχετικά με το "Ω, ειπώθηκε ότι συνέβη αυτό, αλλά στην πραγματικότητα συνέβη αυτό" και αυτές οι μικρές σκοτεινές γωνιές είναι αυτό που πραγματικά μας άρεσε να εξερευνούμε", πρόσθεσε ο Marks. "Η 3η σεζόν είναι πραγματικά ένα τέλος. Ξέρουμε πού ξεκινάει και πού τελειώνει και ξέρουμε ποιος είναι εκεί σε αυτό το ταξίδι. Αυτή τη στιγμή επικεντρωνόμαστε στο δεύτερο μέρος για να βεβαιωθούμε ότι μπορούμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Αλλά το δεύτερο μέρος είναι, όπως είναι τα δεύτερα κεφάλαια, ένα κάπως πιο σκοτεινό κεφάλαιο".
Θα επιστρέψει το Shōgun για τη 2η σεζόν;
Ναι, θα επιστρέψει. Ας πάμε στο δελτίο τύπου του FX: "Το FX, το Hulu και το Estate of James Clavell εργάζονται για την επέκταση της παγκόσμιας επιτυχίας Shōgun, η οποία έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές, προχωρώντας στην ανάπτυξη του έπους με δύο επιπλέον σεζόν της δραματικής σειράς. Οι βασικοί δημιουργικοί συνεργάτες της σειράς, συμπεριλαμβανομένων των συνδημιουργών, εκτελεστικών παραγωγών και σεναριογράφων Justin Marks και Rachel Kondo, της εκτελεστικής παραγωγού Michaela Clavell και του πρωταγωνιστή και παραγωγού της σειράς Hiroyuki Sanada, συμμετέχουν στην ανάπτυξη. Το χρονοδιάγραμμα παραγωγής δεν έχει κλειδώσει, αλλά ένα δωμάτιο συγγραφέων συγκεντρώνεται και θα ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι".
Το Shōgun βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του James Clavell από το 1975, το οποίο έχει ένα οριστικό τέλος που η σειρά FX διασκεύασε εν μέρει. Ο συγγραφέας έγραψε πολλά ακόμη μυθιστορήματα μετά το Shōgun ως μέρος του "Asian Saga", αλλά καμία από τις ιστορίες δεν επιστρέφει στους ίδιους χαρακτήρες του Shōgun. Αξίζει να σημειωθεί ότι το δελτίο τύπου του FX αναφέρει: "Η ιστορία και οι χαρακτήρες προορίζονται να συνεχίσουν το έπος", υπονοώντας προφανώς ότι η 2η σεζόν θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε η 1η σεζόν. "Είναι δύσκολο, αλλά θα πω ότι αν υπήρχαν οποιεσδήποτε ιστορίες οποιουδήποτε είδους να ειπωθούν, θα έπρεπε να είναι εξίσου καλές με το βιβλίο, και δεν ξέρω αν υπάρχουν αυτές οι ιστορίες", δήλωσε ο Marks στο Esquire λίγο πριν από το φινάλε της 1ης σεζόν.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.