Η πρώτη σεζόν του True Detective κυμάνθηκε -ιδιαίτερα στα πρώτα έξι της επεισόδια- κάπου ανάμεσα στον εφιάλτη, το αριστούργημα και την εμπειρία ζωής. Λίγες σειρές κατάφεραν να φτάσουν στα δικά του δυσθεώρητα ύψη ποιότητας, σίγουρα γι' αυτό ευθύνονται, σε μεγάλο βαθμό, οι πρωταγωνιστές της (Matthew McConaughey, Woody Harrelson) σειράς.

Μοιραία, λοιπόν, η δεύτερη σεζόν από τη στιγμή που δεν ακούμπησε καν τα standards της πρώτης, ήρθε με μεγάλη απογοήτευση. Το διαφορετικό story και οι νέοι πρωταγωνιστές δεν κατάφεραν ποτέ να αγαπηθούν από το κοινό όσο οι πρώτοι.

Για την τρίτη -και ίσως φαρμακερή- όμως ο δημιουργός του True Detective, Nic Pizzolatto, έχει ποντάρει όλα του τα λεφτά σε δύο μεγάλα φαβορί για επιτυχία: στο νέο αστέρι του αμερικανικού σινεμά, Mahershala Ali και στην τοποθεσία, τα σκοτεινά βουνά Ozark του Arkansas.

Για να δούμε όμως τι αποκάλυψαν δημιουργός και πρωταγωνιστής, σε πρόσφατες δηλώσεις τους, αναφορικά με τον νέο κύκλο του True Detective.

Το σενάριο

Ο Mahershala Ali είναι ένας ντετέκτιβ της αστυνομίας από το Arkansas, του οποίου η "ανίερη" σύνδεση με μια υπόθεση εξαφανισμένων ανθρώπων κρατά εδώ και πολύ, πάρα πολύ καιρό.

Η επιστροφή στις ρίζες

"Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες, όμως πιστεύω ότι θα είμαστε πολύ πιο κοντά στο πνεύμα της πρώτης σεζόν" είχε δηλώσει ένας από τους ηθοποιούς που θα συμμετέχουν στον τρίτο κύκλο χωρίς ποτέ να διαψευστεί από τον Pizzolatto.

Το τοπίο

"Το μυστήριο του σκοτεινού δάσους. Η ομίχλη πάνω από τα βουνά. Το νερό. Η αίσθηση ότι είσαι κάτι πολύ μικρό συγκρινόμενος με την απεραντοσύνη του τοπίου. Κι ακόμη οι ιστορίες που έχουν να πουν τα κτίρια για τις ζωές που διαδραματίζονται πίσω από τους τοίχους τους" δήλωσε χαρακτηριστικά ο δημιουργός, αναφερόμενος στο γεωγραφικό μήκος και πλάτος που γυρίζεται η σειρά. "Για αυτό πιστεύω πώς οι θεατές θα αντιμετωπίσουν τους χαρακτήρες και τα συναισθηματικά ταξίδια των τελευταίων ως μία συνέχεια αυτού του τοπίου".

Η πραγματικότητα είναι η πιο άγρια φαντασία

"Μερικές φορές βρίσκαμε πράγματα που υπάρχουν μονάχα στην πιο τρελή φαντασία, όπως ένα συγκεκριμένο σπίτι, για το οποίο δεν μπορώ να μιλήσω παραπάνω εξαιτίας του φόβου ότι μπορεί να κάνω κάποιο spoiler, όταν όμως το πρωτοαντικρίσαμε, πραγματικά πιστεύαμε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει κάτι τέτοιο" είπε ο δημιουργός. "Ήταν σαν να το είχα ήδη προβλέψει στο σενάριο. Όπου κι αν στρέψεις την κάμερα σε αυτήν την περιοχή σε περιμένει ένας μικρός θησαυρός" συμπλήρωσε.

Οι ρυθμοί της επαρχίας

"Ο χαρακτήρας δεν πρόκειται να κινείται ή να ενεργεί σε ρυθμούς Νέας Υόρκης. Στα Ozark Mountains, θες δε θες, καταλήγεις να κινείσαι με τον ρυθμό του ίδιου του τοπίου. Αυτό άλλωστε είναι και το στοιχείο που μπορεί να δώσει (ή όχι) αληθοφάνεια σε μια ερμηνεία" είπε, δείχνοντας σχεδόν μαγεμένος από το τοπίο, ο Mahershala Ali.