Για να ξεκινήσει το ρεσιτάλ νιχιλισμού, ένα κουτάκι μπύρας συνθλίβεται στα χέρια του. "Ο κόσμος χρειάζεται τους κακούς τύπους, είμαστε εμείς που κρατάμε τους πραγματικούς κακούς μακριά". "Στην αιωνιότητα, όπου δεν υπάρχει ο χρόνος, τίποτα δεν μπορεί να φυτρώσει". "Όλα είναι τεράστιο γκέτο ρε φίλε, ένας τεράστιος σκουπιδότοπος στην άκρη του γαλαξία". Αυτά είναι μερικά από τα λόγια με τα οποία μας καλωσορίζει ο Rust Cohle στην πρώτη σεζόν του True Detective.

Το True Detective, και ειδικά η πρώτη σεζόν της αστυνομικής σειράς του HBO, ήταν χωρίς δεύτερη σκέψη πολύ καλή αμερικάνικη τηλεόραση. Από τις καλύτερες που είδαμε τα τελευταία χρόνια. Το σκοτεινό crime drama που σε κάθε σεζόν έρχεται με τελείως διαφορετικό σενάριο και πρωταγωνιστές διατηρώντας όμως την κεντρική ιδέα μίας απειλής που αιωρείται βαριά στον αέρα, ετοιμάζει το τρίτο της comeback, με τον Mahershala Ali αυτή τη φορά στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ποιες όμως ήταν οι στιγμές που χαράχτηκαν βαθιά στη μνήμη του κοινού τόσο από τον πρώτο όσο και από τον δεύτερο κύκλο;

Τα δάκρυα του ντετέκτιβ Hart

Προς το τέλος της πρώτης σεζόν, το μυστήριο έχει λυθεί, ο ένοχος έχει τιμωρηθεί, o ντετέκτιβ Hart (Woody Harrelson) έχει λίγο ως πολύ καταστρέψει τη ζωή του. Στο νοσοκομείο, όπου τον επισκέπτονται τα αγαπημένα του πρόσωπα, βάζει τα κλάματα - σε μία σκηνή τόσο αληθινή που σπαράζει η καρδιά και του πιο σκληροτράχηλου θεατή.

Η εισαγωγή

Ήδη από τους τίτλους αρχής, η εναρκτήρια σεκάνς στοιχειώνει τον θεατή: χωρίς το ψυχεδελικό μοντάζ και το τραγούδι Far From Any Road των Handsome Family η σειρά δε θα ήταν η ίδια.

H κραυγή του κοριτσιού

Se01Ep06. O Rust Cohle προσπαθεί να αποσπάσει μερικές πληροφορίες από ένα κοριτσάκι που βρίσκεται στο ψυχιατρείο. Τι καταφέρνει; Να πυροδοτήσει τις κραυγές του παιδιού σαν μία ανίερη υπενθύμιση ότι κάτι πολύ κακό πρόκειται να συμβεί.

Οι ανακρίσεις

Κουτάκια μπύρας προσεκτικά στραπατσαρισμένα. Μαλλιά και μούσια ξεπεσμένου rocker. Σίγουρο πρόβλημα αλκοολισμού. Σκληρές δόσεις νιχιλισμού που θα έκαναν τον Friedrich Nitsche να κοκκινίσει από ντροπή. Κυρίες και κύριοι ο Matthew McConaughey, φορά τον μανδύα του ντετέκτιβ Cohle, και δείχνει γιατί είναι ένας από τους καλύτερους του σήμερα. 

H συνάντηση

Τα flashbacks στη δεύτερη σεζόν είναι λίγα, υπάρχουν όμως εξαιρέσεις. Ξεχωρίζει η πρώτη συνάντηση του αστυνομικού Ray Velcoro (Colin Farrell) με τον γκάνγκστερ Frank Semyon (Vince Vaughn) για να πάρει πληροφορίες σχετικά με τον άντρα που επιτέθηκε στη γυναίκα του.

Ο τόνος στη φωνή του Frank Semyon

Σε μία αστυνομική σειρά όπου η έννοια της απειλής παίζει πρωταρχικό ρόλο, παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο γκάνγκστερ της δεύτερης σεζόν δηλώνει ότι προτιμά τα λόγια από τις πράξεις. Απλά τυχαίνει τα λόγια του να κουβαλούν μία απειλή, τόσο πηχτή που μπορείς να την κόψεις με το μαχαίρι.

Ένας κακός πατέρας

Ένα παιδί που δέχεται bullying σίγουρα το τελευταίο πράγμα που επιθυμεί είναι το να έχει την οργισμένη αντίδραση του πατέρα του. Ποιος είπε όμως ότι το True Detective είναι μία ιστορία για ευτυχισμένες οικογένειες;

H σκηνή του ονείρου

Πολλά έχουν ειπωθεί για το πως οι ονειρικές σεκάνς του True Detective θυμίζουν καμιά φορά το σινεμά του David Lynch. Πάμε στη Se02Ep03 για την πλέον χαρακτηριστική: όταν ο Ray βρίσκεται να μιλά με τον πατέρα του, σε ένα τελείως άδειο μπαρ, βγαλμένο από κάποιο περίεργο όνειρο.

Το κοράκι που σκοτώνει

Όποιος έχει δει τη σκηνή καταλαβαίνει τον τρόμο που προκαλεί η είσοδος του ντετέκτιβ Velcoro. Σε ένα σιωπηλό σπίτι όπου ο αστυνομικός δεν θα προσέξει όσο θα έπρεπε.

Το παρελθόν της Ani Bezzerides

Ο χαρακτήρας της Rachel McAdams είναι ίσως ο πιο ενδιαφέρον της δεύτερης σεζόν. Σίγουρα όμως είναι ο πιο σύνθετος - μια κατάσταση που γίνεται ακόμα πιο πολύπλοκη όταν μαθαίνει για το "περίεργο" οικογενειακό της παρελθόν.