Σχεδόν ένα χρόνο μετά την προβολή της τηλεταινίας The Child in Time του BBC One και περίπου έξι μήνες μετά την προβολή της μίνι δραματικής σειράς Patrick Melrose του Showtime, ο Benedict Cumberbatch βουτά ξανά στη μικρή οθόνη για να συνεργαστεί αυτή τη φορά με το Channel 4 σε ένα τηλεοπτικό πρότζεκτ που αναμένεται να διχάσει και να προβληματίσει τη βρετανική κοινωνία.

Ο 42χρονος Βρετανός, γνωστός από το ρόλο του στη σειρά Sherlock, θα πρωταγωνιστήσει στη δραματική ταινία -διάρκειας περίπου δύο ωρών- Brexit: The Uncivil War, υποδυόμενος τον Dominic Cummings. Τον σύμβουλο επικοινωνίας της πολιτικής εκστρατείας του Vote Leave, ενός κινήματος που προωθούσε την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα του 2016.

Η τηλεταινία θα περιστρέφεται γύρω από το πώς τελικά το Vote Leave κατάφερε να πετύχει τον σκοπό του και η καμπάνια του να κριθεί επιτυχημένη κυρίως χάρη στην ευελιξία, την ευφυΐα και την τακτική του Cummings.

Το Channel 4 ανήρτησε στο Twitter ένα πρώτο teaser του Brexit: The Uncivil War με τον Cumberbatch να εμφανίζεται καραφλός και να προειδοποιεί: "Όλοι ξέρουν ποιος κέρδισε. Λίγοι όμως ξέρουν πώς κέρδισε".

Το Brexit: The Uncivil War σε σενάριο του James Graham και σε σκηνοθεσία του Toby Haynes (Black Mirror) θα κάνει πρεμιέρα στο Channel 4 μες στο 2019.

Από: Esquire UK