Μόλις λίγα 24ωρα απομένουν για την έναρξη της 8ης και τελευταίας σεζόν του Game of Thrones. Στις 14 Απριλίου το Game of Thrones επιστρέφει με 6 ακόμη επεισόδια (μετά τα 67 που έχουμε δει ως τώρα) και φυσικά με το πολυαναμενόμενο φινάλε. Υπενθυμίζουμε ότι οι Sansa, Arya Stark και Bran Stark μαζί με τον Sam βρίσκονται στο Winterfell, ενώ προς τα εκεί βαδίζουν και οι Jon Snow,  Daenerys Targaryen,  Tyrion και Jamie Lannister καθώς και ο Varys, την ίδια στιγμή που στο King's Landing η Cersei περιμένει και ο Euron Greyjoy επιστρέφει με στρατό από το Essos. Όλα αυτά παράλληλα με την κάθοδο του Night King και των White Walkers.  

Το προς τα πού ακριβώς θα κατευθυνθεί η σειρά και ποιος θα καθίσει τελικά στον Iron Throne δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Ξέρουμε όμως κάποια πραγματάκια που θα θέλαμε να δούμε στον 8ο κύκλο (και κάποια εκ των οποίων είμαστε σίγουροι πως θα γίνουν).

1. To Cleganebowl. Sandor "The Hound" Clegane εναντίον Gregor "The Mountain" Clegane. Μία μάχη ανάμεσα στα δύο αδέρφια είναι κάτι που όλοι -δικαιολογημένα- περιμένουν. 

2. Περισσότερο Rhaegar Targaryen. Ειδικά, flashbacks με την μητέρα του Jon Snow, Lyanna Stark. Μία ιστορία που αξίζει να μελετηθεί περαιτέρω.

3. Τον Azor Ahai να μην είναι άντρας. Υπάρχουν πολλές θεωρίες για το ποιος χαρακτήρας της σειράς μπορεί να είναι ο σωτήρας της προφητείας. Θα είναι γυναίκα; Ή μήπως θα είναι δράκος με τρία κεφάλια; Το ενδιαφέρον διαδικτυακό debate των fans έχει απαντήσεις και υποθέσεις για κάθε γούστο. 

4. Την Brienne του Tarth να αποκτά οικειότητα με τον Jaime Lannister. Δεν εννοούμε ότι σχετίζονται ερωτικά ή κάτι τέτοιο. Περιμένουμε μία νέα προσέγγιση μεταξύ των δύο χαρακτήρων, που έχουν ήδη καλή χημεία. 

5. To reunion της Arya με τον Gendry. Οι δυο τους έχουν να ειδωθούν από την τρίτη σεζόν. Μία επανασύνδεση (στη μάχη του Winterfell ίσως;) θα είχε ενδιαφέρον. 

6. Να παίξει μπόλικη Υγρή Φωτιά. Στην επική Μάχη του Μαυροποτάμου, αποτέλεσε το όπλο που έσωσε το King's Landing από την καταστροφή και το μισό cast από τον θάνατο. Θα θέλαμε να  δούμε πόσο αποτελεσματικό θα αποδειχθεί απέναντι στους White Walkers.

7. Toν Tyrion Lannister να καβαλά δράκο. Ο πιο αγαπητός χαρακτήρας του GoT στη ράχη του Drogon ή του Rhaegal; Επικό.

8. Η Arya να ολοκληρώσει τη λίστα της. Δεν θυμόμαστε πόσοι έχουν απομείνει αλλά μιας και πήρε φόρα με τα θανατικά, κρίμα θα είναι να αφήσει μισές δουλειές πριν τους σκοτώσουν όλους οι White Walkers (spoiler alert, μπορεί και όχι).

9. Να δούμε το πρόσωπο του Βουνού. Προφανώς μετά την "ανάστασή" του. Τι ακριβώς να υπάρχει κάτω από το κράνος του;

10. Έναν ευτυχισμένο Jorah Mormont. Η οδύσσεια ενός ξεριζωμένου -για 7 ολόκληρους κύκλους- και το τέλος της είναι κάτι που νομοτελειακά πρέπει να γίνει.

11. Τον θάνατο της Cersei. Ιδανικά, από τον Jaime. Με τόσο hype που έχει δημιουργήσει η φήμη ότι η κυρία Lannister θα αποχαιρετήσει τον μάταιο κόσμο του Westeros, θα είναι άδικο -αν και εφόσον πεθάνει- αυτό να μη γίνει από το χέρι του αδερφού/εραστή της. 

12. Το πρόσωπο της Daenerys όταν μάθει ότι ο Jon Snow είναι συγγενής της. Όχι ότι έχει και πολύ μεγάλη σημασία κάτι τέτοιο στο GoT (βλέπε νο.11) αλλά η πιθανότητα να συμβεί θα δώσει ένα ενδιαφέρον twist στην ιστορία.

13. Κεντρικούς ήρωες να γίνονται White Walkers. Ίσως αυτό να είναι και το γενικότερο νόημα του GoT.

14. Να συναντήσει και πάλι ο Jon Snow τον Ghost. Μαζί με τη Nymeria, είναι οι μόνοι dire wolves που έχουν απομείνει.

15. Αίμα. Γενικότερα και ακόμη περισσότερο.

16. Την Melisandre να πληρώνει για όσα έκανε στην Shireen Baratheon. Το ίσως μεγαλύτερο από τα εγκλήματα του Game of Thrones δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο.  

17. Να ξέρει κάτι για πρώτη φορά ο Jon Snow. Μία από τις πιο περίφημες φράσεις της σειράς πρέπει να αποδειχθεί -για το καλό όλων- ανακριβής. Στην τελική, ας τον βοηθήσει ο Sam.

18. Μία μάχη μεταξύ δράκων. Drogon ή Rhaegal vs Viserion. Το Cleganebowl δεν αρκεί και μία τέτοια αναμέτρηση θα αποζημιώσει τους πάντες.

19. Να μην ξαναδούμε ποτέ τον Ramsay Bolton. Αυτό.

20. Τη λύτρωση του Theon Greyjoy. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι του αξίζει να εξιλεωθεί για όσα πέρασε (δεν τα λες και λίγα) και επιπροσθέτως να σώσει και την αδερφή του. 

21. Όχι άλλα ονόματα για την Daenerys. Ξέρεις τι έχει να συμβεί αν τελικά καθίσει στο θρόνο. Θα χρειαστεί μόνο ένα επεισόδιο για να απαγγελθεί. 

22. Να επαναληφθεί κάπως το Walk of Shame, όχι απαραίτητα με πρωταγωνίστρια την Cersei.

23. Την Lyanna Mormont σε περισσότερες σκηνές. Από τους πιο badass χαρακτήρες, χρειάζεται σε όλες τις μάχες από εδώ και πέρα. 

24. Κάτι αντίστοιχο με τη Μάχη των Μπάσταρδων. Η μεγαλύτερη μάχη που έχει γυριστεί ποτέ στην τηλεόραση (χωρίς CGI και με χιλιάδες κομπάρσους), αξίζει να αποκτήσει remake. 

25. Να έρθει, επιτέλους, ο Χειμώνας.

26. Να μην πειράξει κανείς τον Sir Davos. Ούτε την Missandei, ούτε τον Grey Worm.

27. Να πεθάνει αργά και βασανιστικά ο Euron Greyjoy. Με τα επίπεδα αντιπάθειας προς το πρόσωπό του να αγγίζουν εκείνα του Ramsay Bolton, του αξίζει και με το παραπάνω. 

28. Να εμφανιστεί για μία τελευταία φορά ο  ̶A̶q̶u̶a̶m̶a̶n̶ Khal Drogo. Είναι νεκρός από την πρώτη σεζόν αλλά έχει περάσει μεγάλο διάστημα που δεν έχει υπάρξει ούτε καν ένα flashback.

29. Το meeting των Stark. Ειδικά τη συνάντηση μεταξύ Jon και Arya, που είχαν μία πολύ καλή σχέση και δεν έχουν συναντηθεί ξανά μετά τον πρώτο κύκλο.

30. Ένα γλυκόπικρο φινάλε. Ούτε καλό, ούτε κακό. Κάτι τέτοιο άλλωστε θα πήγαινε ενάντια στα όσα έχτιζε η σειρά τόσα χρόνια. Το αξίζει.