Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από την ημέρα που έριξε αυλαία η 3η σεζόν του Mr. Robot, της πολυβραβευμένης τηλεοπτικής σειράς του Sam Esmail, με τον Rami Malek στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Δύο χρόνια από την τελευταία φορά που είδαμε τον Elliot Alderson και τον Mr. Robot να ανατρέπουν την cyber επίθεση που εξαπέλυσε η τρομοκρατική οργάνωση Dark Army και να έρχονται αντιμέτωποι με καλά κρυμμένα μυστικά που απειλούν το μέλλον των ηρώων. Μέσα σ' αυτό το διάστημα, ο Malek κέρδισε το πρώτο Όσκαρ της καριέρας του για την ερμηνεία του στο Bohemian Rapsody στον ρόλο του Freddie Mercury και τώρα, επιστρέφει για το μεγάλο φινάλε της σειράς που τον ανέδειξε.

Ακολουθούν spoilers.

Η 4η και και τελευταία σεζόν -η μεγαλύτερη όλων μιας και αποτελείται από 13 επεισόδια- διαδραματίζεται μέσα σε μία μόλις εβδομάδα, από την παραμονή των Χριστουγέννων του 2015 μέχρι και την Πρωτοχρονιά του 2016 -μόνο ο πρόλογος λαμβάνει χώρα τον Οκτώβριο του 2015. Οι αναπάντεχες ανατροπές είναι πολλές, με το πρώτο επεισόδιο να μας βάζει κατευθείαν στο κλίμα με τις συνεχείς εναλλαγές συναισθημάτων, αλλά και με το συγκλονιστικό τέλος στην ιστορία ενός βασικού χαρακτήρα.

Το "Unauthorized" ξεκινά με μία έξυπνη αναδρομή για τα όσα μέχρι στιγμής παρακολουθήσαμε στους τρεις προηγούμενους κύκλους, υπογραμμίζοντας τα χιλιόμετρα που έχουν διανυθεί για να φτάσουμε από την γνωριμία του Elliot με την fsociety μέχρι τη γνωριμία του με τον πραγματικό του εαυτό, αλλά και με το alter ego του, τον Mr. Robot.

Στον προηγούμενο κύκλο, είδαμε τον Elliot να έρχεται σε ρήξη με τον Mr. Robot. Μπορεί τελικά να τα ξαναβρήκαν, αλλά τώρα είναι εμφανές ότι η σχέση τους δεν είναι πια η ίδια με τις πληγές να παραμένουν ανοιχτές. Ο δεύτερος προσπαθεί να μας εξηγήσει τη συμπεριφορά του πρώτου, κοιτώντας κατάματα την κάμερα και απευθυνόμενος για πρώτη φορά σε εμάς, τους θεατές, σπάζοντας τον τέταρτο τοίχο -χαρακτηριστικό στοιχείο της αφηγηματικής δομής της σειράς. Κι όλα αυτά ενώ οι δυο τους παλεύουν να καταστρέψουν ολοσχερώς την Dark Army και να δώσουν επιτέλους ένα τέλος στην αποστολή τους.

Πανικός και παράνοια δεν καταλαμβάνουν όμως μόνο τον Elliot.

Σε δυσμενή κατάσταση βρίσκονται και οι υπόλοιποι βασικοί ήρωες, με την αδερφή του, Darlene (Carly Chakin), βουτηγμένη στα ναρκωτικά, να χάνει εντελώς τον έλεγχο στην προσπάθειά της να σώσει την Angela (Portia Doubleday) που έχει πέσει θύμα εξαπάτησης από την αρχηγό της Dark Army και χάκερ, White Rose, ενώ την πράκτορα του FBI, Dominique "Dom" DiPierro να έχει παραισθήσεις ότι η Dark Army την παρακολουθεί για να την σκοτώσει. 

Τα παιχνίδια μυαλού είναι παρούσα και στο μεγάλο φινάλε της σειράς, με τον δημιουργό της να δείχνει τις προθέσεις του όσον αφορά το τέλος από την αρχή, από το πρώτο κιόλας επεισόδιο της 4η σεζόν: Σκοπός του είναι να κάνει ό,τι είναι καλύτερο για την έκβαση της ιστορίας που μας διηγείται, όχι για τη ζωή των ηρώων αυτής. Αυτό ακριβώς είναι που κάνει την ίσως πιο ψυχεδελική σειρά της τελευταίας δεκαετίας, τρομακτικά γοητευτική· κυρίως όμως συνεπή με τo χάος της σύγχρονης πραγματικότητας. 


Η 4η σεζόν του Mr. Robot προβάλλεται στο COSMOTE SERIES HD, με κάθε επεισόδιο -13 συνολικά- να κάνει Α' προβολή αμέσως μετά την πρεμιέρα του στις ΗΠΑ κάθε Δευτέρα στις 22.00. Οι προηγούμενοι τρεις κύκλοι είναι διαθέσιμοι δωρεάν για on demand θέαση στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.