Όσο περνούν οι σεζόν τόσο περισσότερο το Peaky Blinders βουτά στα βαθιά νερά της ιστορίας. Ξεκινήσαμε από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, περάσαμε στα ανήσυχα πολιτικά και κοινωνικά 20s για να φτάσουμε στην οικονομική κρίση των 30s που ξύπνησε το τέρας του φασισμού σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο - χωρίς, βέβαια, ούτε η Μεγάλη Βρετανία να γλιτώσει από αυτό. Τι ετοιμάζουν όμως οι παραγωγοί της επιτυχημένης σειράς για την έκτη σεζόν;

Ο σκηνοθέτης Anthony Byrne κατάφερε να δημιουργήσει μεγάλη συζήτηση, μέσα από το Instagram, στο ίντερνετ, με αποτέλεσμα να γεννηθούν αρκετές νέες θεωρίες για το που θα πάει το story, με κάποιες από αυτές να αγγίζουν τα όρια της συνωμοσίας.

Black Day. Αυτός είναι ο πολύ συνοπτικός τίτλος του πρώτου επεισοδίου του έκτου κύκλου του Peaky Blinders. Το μαύρο χρώμα άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται σε όνομα επεισοδίου: Έχουν προηγηθεί παλιότερα τα Black Bird, Black Friday και Black Cat.

Τι μπορεί, όμως, να σημαίνει το Black Day; Πριν αναφερθούμε στην επικρατέστερη θεωρία καλό είναι να προειδοποιήσουμε ότι ακολουθούν spoilers, πολλά spoilers. Στο τέλος του πέμπτου κύκλου είδαμε τον Tommy Shelby να βάζει ένα περίστροφο στο κεφάλι του και να βρίσκεται μερικές ελάχιστες στιγμές πριν την αυτοκτονία. Λίγο πιο πριν, η συνωμοσία που είχε στήσει ενάντια στον αρχιφασίστα Oswald Mosley (σ.σ: πραγματικό πρόσωπο) είχε καταρρεύσει, ο τελευταίος έβγαινε πολιτικά πιο δυνατός κι ένας βασικός συνοδοιπόρος (Aberama Gold) του pater familias της συμμορίας των Blinders είχε πέσει νεκρός.

Μήπως το Black Day προμηνύει τον θάνατο του πρωταγωνιστή; Όχι, πέρα από το ότι αυτό φαίνεται εξαιρετικά απίθανο, ακόμα και σε μία σειρά που δεν ντρέπεται να αναστήσει χαρακτήρες από το πουθενά (βλέπε τον Alfies Solomons που υποδύεται ο Tom Hardy), το γεγονός ότι ο Cillian Murphy δεν έχει ακόμα αποχωριστεί το χαρακτηριστικό κούρεμα των Blinders είναι από μόνο του απόδειξη ότι ο Tommy θα παραμείνει μαζί μας.

Έτσι, υπάρχουν δύο θεωρίες που επικρατούν σχετικά με το τι πρόκειται να δούμε στο Ε01S06: Είτε το Black Day είναι αναφορά στα χαρακτηριστικά μαύρα πουκάμισα που φορούσαν με καμάρι οι φασιστικές ομάδες του Mosley είτε πρόκειται για το άμεσο μέλλον του Tommy Shelby, ο οποίος ταλαιπωρημένος από το μετατραυματικό στρες του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, τα προσωπικά λάθη, τις δεκάδες δολοφονίες που έχει διαπράξει αλλά και την κατεστραμμένη προσωπική του ζωή κλείνει τον εαυτό του σε ίδρυμα για ψυχικά ασθενείς για να μπορέσει να αποφύγει την αυτοκτονία που δείχνει να το περιμένει με ανοιχτές αγκάλες.