Οι νέες αστυνομικές σειρές του Netflix

Stalkers, πληρωμένοι δολοφόνοι, τρομοκράτες και στυγερές δολοφονίες.

Το bingewatching ήταν συνήθεια, έγινε λατρεία και τον τελευταίο καιρό λόγω καραντίνας έχει εξελιχθεί σε αναγκαιότητα. Δούλεψες, μαγείρεψες, έκανες γυμναστική, κάπως πρέπει να περάσει και ο υπόλοιπος χρόνος της μέρας που μοιάζει ατέλειωτη. Αν, λοιπόν, σου αρέσουν οι αστυνομικές σειρές, η πιο δημοφιλής πλατφόρμα streaming του πλανήτη έχει αρκετό και πολύ ενδιαφέρον φρέσκο υλικό που θα σε ταξιδέψουν σε διαφορετικές γωνιές του πλανήτη.

Έχουμε διανύσει λίγους (δύσκολους) μήνες μέσα στο 2020 αλλά ήδη υπάρχουν κάποια crime shows που έχουνε ξεχωρίσει για τον έναν ή τον άλλο λόγο στο Netflix. Ακολουθούν μερικές επιλογές για να βυθιστείς σε έναν κόσμο γεμάτο από stalkers, πληρωμένους δολοφόνους, ένοχα μυστικά, παγωμένα τοπία και στυγερές ανθρωποκτονίες.

The Stranger

Τι συμβαίνει όταν ένας stalker ξεσκεπάζει τα ένοχα μυστικά των οικογενειών που ζουν στα κατά τα άλλα φιλήσυχα και μάλλον βαρετά προάστια, φέρνοντας στην επιφάνεια τους μεγαλύτερούς τους φόβους; Ένα βρετανικό tv show, βασισμένο σε βιβλίο του μπεστσελερίστα Harlan Coben, που παίζει με το μυαλό τόσο των πρωταγωνιστών όσο και των θεατών.

Caliphate

Μέχρι την εμφάνιση του κορονοϊού, ο χειρότερος αόρατος εχθρός που γνώριζε ο Δυτικός Κόσμος ήταν τα τρομοκρατικά χτυπήματα από ισλαμιστικές οργανώσεις: απρόσμενα, επικίνδυνα, αιματηρά, χωρίς να λογαριάζουν αμάχους. Στο Caliphate παρακολουθούμε με ανατριχιαστική λεπτομέρεια το πώς ακριβώς στήνεται μία επιχείρηση του ISIS επί ευρωπαϊκού εδάφους.

The Valhalla Murders

Αν σου αγαπάς το nordic noir και σου αρέσουν τα παγωμένα τοπία, οι χιονισμένοι δρόμοι, τα στυγερά εγκλήματα και το παρελθόν που πέφτει σαν ογκόλιθος στις πλάτες των ηρώων, μόλις βρήκες τη σειρά σου και το Netflix την πρώτη του παραγωγή από την Ισλανδία.  

Happy

Όχι, το crime show που έχεις συνηθίσει, με βασικούς ήρωες ένα τελείως αταίριαστο δίδυμο: Έναν αλκοολικό και τρομερά βίαιο πληρωμένο δολοφόνο και τον "φανταστικό" του φίλο που εμφανίζεται με τη μορφή ενός φτερωτού, μικροσκοπικού μονόκερου. Όσο για τους κακούς; Είναι τόσο υπερβολικοί που μοιάζουν βγαλμένοι από κόμικς - πράγμα λογικό, αν σκεφτείς πως το σενάριο υπογράφει ο μετρ του είδους Grant Morrison. Η δεύτερη σεζόν του show δείχνει το ίδιο τρελή και παλαβή με την πρώτη.

Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.