Follow me Home: Η έκθεση φωτογραφίας που γεφυρώνει το ορατό με το μη ορατό
Έργα φωτογράφων που συμμετείχαν στο σεμινάριο του Λουκά Βασιλικού εκτίθενται στο Trii Art Hub.
H ομαδική έκθεση φωτογραφίας "Follow me Home", με έργα φωτογράφων που συμμετείχαν στο καλλιτεχνικό σεμινάριο του Λουκά Βασιλικού για το έτος 2017, παρουσιάζεται στον Πολυχώρο Τrii Art Hub.
Ποιος είναι ο Λουκάς Βασιλικός;
Γεννημένος το 1975, ζει κι εργάζεται στην Αθήνα, ενώ ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την φωτογραφία το 2006. Αποτελεί μέλος της γενιάς των καλλιτεχνών και συγγραφέων που έχουν καταγράψει τα χρόνια της ελληνικής κρίσης μέσα από τα έργα τους, ενώ έχει συμμετάσχει σε έκθεση που έλαβε χώρα τον Νοέμβριο του 2014 στο Palais de Beax Arts (Bozar) του Βελγίου. Είναι μέλος στις διεθνείς κολεκτίβες Burn-my-eye και Photography circle.
Λίγα λόγια από τον επιμελητή της έκθεσης
Αν η τέχνη είναι το οικείο περιβάλλον κάθε καλλιτέχνη, τότε η χαρά που η τέχνη γεννά είναι το μονοπάτι προς αυτή. Από το 2006 που άρχισα να ασχολούμαι με τη φωτογραφία, αφετηρία ήταν η χαρά που προσφέρει η τέχνη. Τα τελευταία 5 χρόνια που εισηγούμαι το καλλιτεχνικό σεμινάριο, έχω την τύχη μέσα από τον κάθε συμμετέχοντα, να βιώνω κάθε φορά εκ νέου τη χαρά αυτή. Αυτή ακριβώς η χαρά ήταν η ιδέα πίσω από αυτή την ομαδική προσπάθεια.

Το σεμινάριο έχει σαν σκοπό τη διεύρυνση των καλλιτεχνικών ορίων του κάθε συμμετέχοντα μέσω της ανάπτυξης ατομικών πρότζεκτ που προσεγγίζουν το ζήτημα της καταγραφής της πραγματικότητας, έτσι ώστε ο καθένας ξεχωριστά να εμβαθύνει την καλλιτεχνική του ματιά. Τα πρότζεκτ που δούλεψαν οι συγκεκριμένοι φωτογράφοι κινούνται θεματολογικά γύρω από το οικείο αλλά και τις προσωπικές αναζητήσεις τους, σε μια προσπάθεια να γεφυρωθεί η απόσταση ανάμεσα στο ορατό και το μη ορατό. Μέσα από αυτή τη παρατήρηση ο καθένας θέτει τα δικά του ερωτήματα στο θεατή, αλλά ταυτόχρονα επιχειρεί να μεταφέρει ένα μήνυμα: ότι, κάθε εικόνα, όσο επίπεδη και αν φαινομενικά φαντάζει, αποτελεί ένα πειστήριο πως, ό,τι δεν βλέπει κανείς υπάρχει.
Follow me home

Trii Art Hub, Δράκου 9, Κουκάκι
Εγκαίνια: Παρασκευή 23/11 || 19:00
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 17:00 - 22:00
Διάρκεια: Έως 1 Δεκεμβρίου
Είσοδος ελεύθερη
Συμμετοχή: 12 φωτογράφοι
Επιμέλεια: Λουκάς Βασιλικός
Συμμετέχοντες φωτογράφοι:
Στάθης Δουβλέκας – Αθανασία Κύρκου – Νίκος Κονιδάρης – Πάνος Λαμπράκης – Ιωάννης Μαρκάκης – Νίκος Νικόπουλος – Πέννυ Ορφανού – Χριστίνα Παπαδοπούλου – Αλέξανδρος Πατέστος – Αντωνία Πολύζου – Μαρία Τσολάκου – Γιώτα Τσώκου
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Οι Gramatik και Saint Etienne έρχονται στο Release Athens 2026
Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες βραδιές του φετινού καλοκαιριού αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, με νέες προσθήκες που εμπλουτίζουν το lineup του Release Athens 2026.
Οι τηλεοπτικοί θάνατοι που μας τσάκισαν
Κάποιες τηλεοπτικές σκηνές δεν μένουν στη μνήμη μόνο για το σοκ τους, αλλά γιατί αλλάζουν τον τρόπο που θυμόμαστε ολόκληρες σειρές και χαρακτήρες.
Γραφει Γιαννης ΜπελεσιωτηςΟ Erling Haaland στο νέο Esquire
Η καλοκαιρινή έκδοση του Esquire Greece κυκλοφορεί το Σάββατο 6 Ιουνίου 2026, μαζί με την εφημερίδα Κεφάλαιο.
Πώς να διαβάζεις περισσότερα βιβλία μέσα στη χρονιά
Η διαφορά βρίσκεται στις συνήθειες και όχι στο πρόγραμμα. Και τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να τις αντιγράψεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναBackrooms: Η απίστευτη ιστορία πίσω από την ταινία της χρονιάς
Μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες της σύγχρονης ποπ κουλτούρας δεν γεννιούνται στο Χόλιγουντ, αλλά στο διαδίκτυο. Και αυτή είναι μία από αυτές.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΠώς ήταν να μεγαλώνει με Offspring την δεκαετία του 90
Από το Self Esteem και το Pretty Fly μέχρι το The Kids Aren’t Alright, οι Offspring σημάδεψαν μια ολόκληρη γενιά και επιστρέφουν στην Ελλάδα για μια από τις πιο νοσταλγικές συναυλίες του καλοκαιριού στο Release Athens.