Με μία ανάρτηση στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη διασπορά του κορονοϊού, τονίζοντας ότι ο μέσος όρος των ατόμων που έχουν νοσήσει από τον φονικό ιό είναι τα 36 έτη.

"Η επικινδυνότητα του #κορονοϊού είναι η ευκολία μετάδοσής του. Αυτό συμβαίνει ακόμα και εάν είσαι νέος & νομίζεις πως είσαι άτρωτος. Ο Μέσος Όρος ηλικίας όσων έχουν νοσήσει τον Αύγουστο έχει κατέβει πια στα 36 χρόνια...", αναφέρει ο κ. Κικίλιας. "Μην γίνεις εστία διασποράς, μείνε σε απόσταση και προστάτεψε τους αγαπημένους σου και τις ευπαθείς ομάδες από τον κορονοϊό", τονίζεται στην ανάρτηση.

Στη ΜΕΘ διασωληνωμένη 27χρονη γιατρός στη Λάρισα

Διασωληνωμένη νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τον κορονοϊό, μία 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός στη Λάρισα. Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, πρόκειται για μία 27χρονη ειδικευόμενη γιατρό χειρουργικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας η οποία διασωληνώθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τον Covid-19. Σημειώνεται ότι η 27χρονη εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα κορονοϊού, όταν επέστρεψε από τις διακοπές της στη Χαλκιδική.

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορονοϊού

Υπενθυμίζεται ότι, τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ έδειχναν πως μεγάλο ποσοστό των κρουσμάτων αφορά ανθρώπους κάτω των 40 ετών, διαφοροποιώντας την εικόνα που είχαμε ως τώρα σχετικά με την ηλικία των κρουσμάτων και νοσούντων.

Αρκετά από αυτά εντοπίστηκαν σε ταξιδιώτες που πήγαν στα ελληνικά νησιά για διακοπές και επέστρεψαν ήδη στα αστικά κέντρα.

Από: Thetoc.gr