Σε καραντίνα λόγω Covid-19 Μύκονος και Χαλκιδική

Θα εφαρμοστεί το ίδιο πλάνο που ήδη εφαρμόζεται σε Πόρο, Πάρο και Αντίπαρο.

Γράφει: Esquire Editors 19 Αυγούστου 2020

Με μηνύματα μέσω του "112" στα κινητά τηλέφωνα, σε Μύκονο και Χαλκιδική, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει τον κόσμο για το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στις δύο περιοχές και καλεί τους πολίτες να εφαρμόσουν τα πρόσθετα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα, για να ανακοπεί η εξέλιξη της επιδημίας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τα μηνύματα σχετικά με την "καραντίνα" είναι γραμμένα στα ελληνικά και αγγλικά και αναφέρουν:

"Επείγουσα ειδοποίηση. Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 19-08-2020. Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο COVID-19 (αναφέρει τη Μύκονο και την Χαλκιδική αντίστοιχα). Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα. Να είστε σε επιφυλακή, μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιείς. Ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας".

Τα μέτρα προστασίας

  •  Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.