Νέα Navtex από την Τουρκία για ασκήσεις με πραγματικά πυρά

Χωρίς τέλος οι τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Γράφει: Esquire Editors 27 Αυγούστου 2020

Νέα NAVTEX εξέδωσε η Τουρκία για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, από τον σταθμό της Αττάλειας. Με τη νέα NAVTEX θα πραγματοποιηθεί άσκηση με πραγματικά πυρά στην Ανατολική Μεσόγειο από 1 έως 2 Σεπτεμβρίου.

Νέα Navtex από την Τουρκία για ασκήσεις με πραγματικά πυρά

Σημειώνεται ότι σήμερα λήγει η επέκταση της παράνομης NAVTEX για το Oruc Reis.

To είχε προαναγγείλλει η Γενί Σαφάκ

Το Oruc Reis δεν θα τερματίσει σήμερα, τα μεσάνυχτα, τις έρευνές του στο Αιγαίο, όπως προέβλεπε η τουρκική NAVTEX, αλλά θα συνεχίζει τον πλου του επιμηκύνοντας χρονικά την παρουσία του στην περιοχή.

Αυτό υποστηρίζει δημοσίευμά της η Γενί Σαφάκ που σημειώνει ότι επίκειται ανακοίνωση νέας NAVTEX στην Ανατολική Μεσόγειο, σε συνέχεια εκείνης που λήγει σήμερα (27 Αυγούστου). Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο θα παραμείνει στην περιοχή "εξαιτίας της στάσης της Ελλάδας, η οποία σαμποτάρει την αναζήτηση λύσης". Μάλιστα η Γενί Σαφάκ αναφέρει ότι το Oruc Reis θα διευρύνει τις έρευνές του έως το τέλος των ελληνικών χωρικών υδάτων, νότια του Καστελλόριζου και δυτικά της Ρόδου.

Η κίνηση αυτή, αν επιβεβαιωθεί το δημοσίευμα, ρίχνει νέο "λάδι στη φωτιά" που έχει ανάψει ο Ερντογάν στο Αιγαίο με τις συνεχείς προκλήσεις του, τόσο τις λεκτικές όσο και με την παρουσιά του Oruc Reis για 18η μέρα, σήμερα, στην περιοχή.

Το δημοσίευμα έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά την υπερψήφιση με ενισχυμένη πλειοψηφία από τη Βουλή της συμφωνίας για τον καθορισμό των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών Ελλάδας - Ιταλίας. Το μεσημέρι, σήμερα, ακολουθεί η διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας για την κύρωση της συμφωνίας καθορισμού ΑΟΖ με την Αίγυπτο, που έχει ζητήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το άρθρο 2 που αφορά τις οριοθετήσεις των περιοχών.

Επιπλέον, η κίνηση του Ντόναλντ Τράμπ να πάρει την πρωτοβουλία να μιλήσει τηλεφωνικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαιώνει την ανησυχία που υπάρχει στις ΗΠΑ για την ένταση που επικρατεί στην ανατολική Μεσόγειο. Στόχος του Αμερικανού προέδρου ήταν η άμεση αποκλιμάκωση της κρίσης που επικρατεί στην περιοχή και η έναρξη διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών.

Από: thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Υπάρχει και φιλότιμο: Η περίπτωση Κωνσταντινόπουλου

Όλοι ασχολούνται με την διαγραφή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος αντέδρασε με τρόπο σπάνιο για Έλληνα πολιτικό.

Γραφει Γιαννης Τσακαλος

Ανακαλύφθηκε μύκητας που είναι λες και βγήκε από το The Last of Us

Το όνομα του είναι Clathrus Archeri και μόλις σας δώσαμε ιδέα για την επόμενη sci-fi σειρά.

Έφυγε από τη ζωή ο James Van Der Beek, ο πρωταγωνιστής του Dawson's Creek

Ο ηθοποιός που έγινε το σύμβολο της ανήσυχης τηλεοπτικής εφηβείας έφυγε στα 48 του, αφήνοντας πίσω του έξι παιδιά και μια σύζυγο, αλλά και μια γενιά που μεγάλωσε μαζί του.

Για ποιους λόγους πρέπει να μας εμπνέει ο Ιωάννης Καποδίστριας

Το πραγματικό κληροδότημα του Κυβερνήτη που γεννήθηκε σαν σήμερα, είναι το πώς επέλεξε να δει ένα λαό που δεν κατάφερε να αντικρίσει τον ίδιο του τον εαυτό.

Έφυγε από τη ζωή ο Brad Arnold, ο τραγουδιστής των 3 Doors Down

Η ροκ σκηνή θρηνεί για την απώλεια μιας από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές των ᾽00s. Η φωνή του Here Without You σίγησε στα 47 της χρόνια, μερικούς μήνες μετά τη διάγνωση καρκίνου στα νεφρά.

Ο Donald Trump δημοσίευσε βίντεο με τους Barack και Michelle Obama ως πιθήκους (video)

Είναι τοις πάσι γνωστό ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι μαλωμένος με την πολιτική ορθότητα, αλλά εδώ μιλάμε για ξεκάθαρο ρατσισμό. Η πιο πρόσφατη ανάρτησή του στο Truth Social προκάλεσε σάλο διότι λοιδορεί το ζεύγος Obama.