Σε εξέλιξη η κακοκαίρια Ιανός
Κρίσιμες οι επόμενες ώρες, δημιουργείται νέο μέτωπο που θα χτυπήσει Αττική και άλλες περιοχές.
Κρίσιμες είναι οι επόμενες 6-9 ώρες μέχρι το απόγευμα για τα νησιά του Ιονίου, που δέχονται την επίθεση του μεσογειακού κυκλώνα, ενώ ένα νέο μέτωπο με έντονα καιρικά φαινόμενα θα χτυπήσει την Αττική και τη Βόρεια Εύβοια από τα βράδυ και μετά, σύμφωνα με δηλώσεις του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, αμέσως μετά την πρωινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.
Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, γίνεται αγώνας δρόμου για την αποκατάσταση των ζημιών σε δρόμους και υποδομές στα νησιά του Ιονίου από συνεργεία της Περιφέρειας και των Δήμων, με την συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος και εθελοντών.
Σε ότι αφορά την εξέλιξη του κυκλώνα και των έντονων καιρικών φαινομένων ο υφυπουργός ανέφερε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι ο κυκλώνας θα παραμείνει στα Δυτικά με την ίδια ισχύ για 6- 9 ώρες και θα αρχίσει εξασθενημένος να κινείται νότια, όπου θα συνεχίσει να επηρεάζει τις δυτικές περιοχές της Πελοποννήσου.
"'Έχουμε μπροστά μας όλη την ημέρα με τα φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Πελοποννήσου" είπε ο κ. Χαρδαλιάς και συνέχισε: "Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με όσα δίνουν οι μετεωρολόγοι, ένα κομμάτι θερμής αέριας μάζας του κυκλώνα, ένα υπόλειμμα δηλαδή, κινείται βορειοανατολικά και συναντά ένα βορειοδυτικό ρεύμα, δηλαδή ένα μελτέμι και έτσι δημιουργείται μια σύγκληση που θα δώσει πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα με καταιγίδες και βροχοπτώσεις, αλλά όχι ισχυρούς ανέμους. Τα φαινόμενα αυτά θα πλήξουν την Κεντρική Ελλάδα από το μεσημέρι- απόγευμα και θα επηρεάσει τη Νότια Θεσσαλία και την Ανατολική και Κεντρική στερεά Ελλάδα".
Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς ενδέχεται να πληγούν οι νομοί Καρδίτσας, Μαγνησίας, Βοιωτίας και Φθιώτιδα και πιθανότατα η Φωκίδα και ίσως η Βόρεια Εύβοια, από το απόγευμα και μετά. Οι περιοχές αυτές ενδέχεται να δεχτούν μεγάλο όγκο νερού, μεγάλες καταιγίδες.
"Παρακολουθούμε αυτό το καινούργιο μέτωπο που δείχνει ότι θα κινηθεί νότια και ανατολικά και προς την Κόρινθο το Σάββατο και την Αττική", ανέφερε ο υφυπουργός, ο οποίος τόνισε ότι οι προβλέψεις είναι για 9 ώρες και το φαινόμενο παρακολουθείται ανά εξάωρο. Διευκρίνισε επίσης ότι η Αττική δεν θα επηρεαστεί από τον κυκλώνα, αλλά από το νέο μέτωπο που δημιουργείται. Τόνισε, τέλος, όλος ο μηχανισμός είναι σε απόλυτη επιφυλακή.
φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παρουσίαση βιβλίου Τσίπρα: Τα σχόλια στα social media
Μετά από μέρες που η επικαιρότητα ασχολήθηκε με το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα ήρθε και η παρουσίαση στο κατάμεστο Παλλάς που σχολιάστηκε πολύ στα social media.
Ο Donald Trump εντείνει τον πόλεμο με τους δημοσιογράφους
Ο Donald Trump ανεβάζει ξανά τους τόνους απέναντι στα media, λανσάροντας μια νέα λίστα "ενόχων" και στοχοποιώντας γνωστούς δημοσιογράφους και μεγάλους οργανισμούς που –όπως λέει– τον αδικούν.
Γραφει Νικη ΚοντομηναO Donald Trump ακύρωσε σχεδόν όλα τα εκτελεστικά διατάγματα του Joe Biden
Ο Donald Trump ακυρώνει σχεδόν όλα τα εκτελεστικά διατάγματα που υπέγραψε ο Joe Biden με autopen, ανοίγοντας νέο γύρο πολιτικής σύγκρουσης και νομικής αβεβαιότητας.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠλέον, κυκλοφορούν κι αγριογούρουνα στο Περιστέρι (video)
Ένα αγριογούρουνο έκανε… χαλαρή βόλτα στους δρόμους του Περιστερίου και έγινε viral στο TikTok. Το απίθανο στιγμιότυπο προκάλεσε γέλιο, αλλά και απορίες.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΚ. Μητσοτάκης: Στόχος μου η δημιουργία Υπουργείου Έρευνας, Τεχνολογίας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε συζήτηση με τρεις προσωπικότητες που είχαν συμπεριληφθεί στο παρελθόν στη λίστα Forbes 30 under 30, κατά την εκδήλωση παρουσίασης της λίστας 2026 που διοργάνωσε το Forbes Greece στο Μέγαρο Μουσικής.
Όσα γράφει ο Αλέξης Τσίπρας στο βιβλίο του, "Ιθάκη"
Ο Αλέξης Τσίπρας στο βιβλίο του "Ιθάκη" αφηγείται τα δύσκολα χρόνια της πρωθυπουργίας του, υπερασπίζεται επιλογές, ανακαλεί κρίσιμες αποφάσεις και ξεκαθαρίζει λογαριασμούς με συντρόφους.
Γραφει Νικη Κοντομηνα