Πόσες κλίνες στις ΜΕΘ είναι τελικά διαθέσιμες στην Αττική

Tον αριθμό των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ στην Αττική ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας.

Γράφει: Esquire Editors 23 Σεπτεμβρίου 2020

Με τα κρούσματα κορονοϊού να παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση στην Αττική και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας να ασφυκτιούν από νέα περιστατικά, τον αριθμό των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ στην Αττική ανακοίνωσε σήμερα εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας ΕΕΕΘ, η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δήλωση της, στην Αττική είναι διαθέσιμα 337 κρεβάτια ΜΕΘ σε κρατικά και στρατιωτικά Νοσοκομεία. Από αυτά 107 έχουν διατεθεί για τις ανάγκες των ασθενών με COVID-19, ενώ εντός των επομένων ημερών θα προστεθούν άλλα 42 σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αναστασίας Κοτανίδου, σήμερα το 30% των κλινών ΜΕΘ στην Αττική είναι ελεύθερες προς διάθεση, ειδικότερα δε από τις κλίνες ΜΕΘ-COVID είναι ελεύθερες το 40% των κλινών.

Η συνέχεια στο thetoc.gr.


φωτογραφία Getty Images

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Πολιτική

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους για το 2020

Ο Έλληνας σταρ του ΝΒΑ βρίσκεται στη λίστα του περιοδικού ΤΙΜΕ με τα 100 πρόσωπα που άσκησαν τη μεγαλύτερη επιρροή για το 2020.

Οι 3 εστίες υπερμετάδοσης κορονοϊού σύμφωνα με τον Dr. Anthony Fauci

Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε σε πρόσφατη συνέντευξη του στα μέρη που είναι πιο επικίνδυνο να "γεννήσουν" κρούσματα εν μέσω πανδημίας.