Ο Μελαχρινός Βελέντζας έκανε το σύνθημα "Δεν είναι αθώοι. Οι Ναζί στη Φυλακή" τραγούδι

Ο ηθοποιός εξηγεί γιατί μάς αφορά όλους η δίκη της Χρυσής Αυγής και η απόφαση της 7ης Οκτωβρίου.

Γράφει: Esquire Editors 06 Οκτωβρίου 2020

Καθώς πλησιάζει η ετυμηγορία της 7ης Οκτωβρίου στη δίκη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, το διαδίκτυο, αλλά ακόμα και αστικά εμβλήματα όπως ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στην Αθήνα, γεμίζουν με αντιφασιστικά μηνύματα. Η καμπάνια "Δεν είναι αθώοι. Οι Ναζί στη Φυλακή" δυναμώνει και γιγαντώνεται. 

Ένας ηθοποιός, ο Μελαχρινός Βελέντζας, μετέτρεψε το σύνθημα ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό σε τραγούδι και βίντεο όπου συμμετέχουν δεκάδες καλλιτέχνες αφού, όπως τονίζει, "η τέχνη, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, οφείλει να παίρνει θέση ενώνοντας τη φωνή της με όσους μάχονται απέναντι σε ό,τι μας απειλεί. Το τραγούδι αυτό και η οπτικοποίησή του είναι μία κραυγή αλληλεγγύης κι ένα κάλεσμα προς όλους και όλες να δώσουν το "παρών” την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, στις 09:00, στο Εφετείο Αθηνών".

Γιατί όμως αυτή η δικαστική απόφαση έχει τέτοια βαρύτητα; Γιατί η 7η Οκτωβρίου αποκαλείται "μέρα-ορόσημο για το αντιφασιστικό κίνημα, για την ελληνική δικαιοσύνη και την ελληνική κοινωνία" από τους μετόχους της καμπάνιας; 

Η συνέχεια στο womantoc.gr.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.