Το άγαλμα-σύμβολο του #MeToo στη Νέα Υόρκη

Το γλυπτό του Luciano Garbati, το οποίο αντιστρέφει τον περίφημο ελληνικό μύθο, είναι εγκατεστημένο έξω από το δικαστήριο όπου καταδικάστηκε ο Harvey Weinstein.

Γράφει: Esquire Editors 20 Οκτωβρίου 2020

Η Μέδουσα, το τρομακτικό τέρας του αρχαίου ελληνικού μύθου, στέκεται σήμερα θριαμβεύτρια στη Νέα Υόρκη, κρατώντας ψηλά το κεφάλι του δολοφόνου της, Περσέα, σε ένα νέο χάλκινο άγαλμα ύψους 7 μέτρων έξω από το Ποινικό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης στο Lower Manhattan.

Ωστόσο, το έργο, το οποίο προβάλλεται έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, όπου δικάστηκε ο Harvey Weinstein και τελικά καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκισης για βιασμό και σεξουαλική επίθεση, έχει τους επικριτές του. Το γλυπτό, Medusa With the Head of Perseus, είναι το έργο του Luciano Garbati, ο οποίος εμπνεύστηκε από την τραγική ιστορία της Μέδουσας, όπως την αφηγήθηκε ο Ρωμαίος ποιητής Οβίδιος στις Μεταμορφώσεις. Ο θεός Ποσειδώνας βίασε τη Μέδουσα, η οποία τότε κατηγορήθηκε και τελικά τιμωρήθηκε από την Αθηνά, που την καταράστηκε μετατρέποντάς την σε ένα θανατηφόρο τέρας με φίδια για μαλλιά. Ο ήρωας Περσέας νίκησε αργότερα τη Μέδουσα αποκεφαλίζοντάς την.

Η συνέχεια στο madamefigaro.gr.


φωτογραφία getty images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.