Τα νέα μέτρα που ισχύουν για την περίοδο των γιορτών

Ποια καταστήματα ανοίγουν - Ποια παραμένουν κλειστά λόγω κορονοϊού - Οι μετακινήσεις και οι αγορές με click away.

Γράφει: Esquire Editors 11 Δεκεμβρίου 2020

Η πανδημία του κορονοϊού φέρνει νέα μέτρα για την περίοδο των Χριστουγέννων, με το lockdown να συνεχίζεται έως τις 7 Ιανουαρίου. Ορισμένοι περιορισμοί αίρονται αναφορικά με τη λειτουργία των καταστημάτων λόγω εορτών, στη ζωή μας μπαίνει το click away ενώ για ορισμένες μέρες τροποιείται και η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Λιανεμπόριο και click away

Διατηρείται η αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου σε όλη την επικράτεια. Δεδομένου ότι οι ταχυμεταφορές είναι υπερφορτωμένες και δεν είναι δυνατό να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες, κατ' εξαίρεση, από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021, θα επιτραπεί η μετάβαση του πελάτη στα καταστήματα για την παραλαβή της παραγγελίας τους (click-away).

Ανοίγουν τα κομμωτήρια

Το άνοιγμα των κομμωτηρίων θα γίνει τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020, σε όλη τη χώρα, με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Σημειώνεται ότι η λειτουργία τους θα γίνεται αποκλειστικά με ραντεβού, ώστε να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο συγχρωτισμού, αλλά και με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Θα επιτρέπονται 4 εργαζόμενοι ανά επιχείρηση.

Η συνέχεια στο thetoc.gr.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.