Οι χειρότεροι μήνες για τον κορονοϊό στις ΗΠΑ σύμφωνα με τον Bill Gates

O Bill Gates προειδοποίησε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες απέχουν ακόμη από τη λύση του προβλήματος.

Γράφει: Esquire Editors 15 Δεκεμβρίου 2020

Με την αισιοδοξία για το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού να αυξάνεται, μετά και την έναρξη των αποστολών του εμβολίου της Pfizer την Κυριακή, ο Bill Gates προειδοποίησε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι οι ΗΠΑ απέχουν ακόμη από τη λύση του προβλήματος και βρίσκονται αντιμέτωπες με αυτό που πιθανότατα θα είναι η πιο θανατηφόρος περίοδος κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Γεγονότα

-"Δυστυχώς, οι επόμενοι τέσσερις έως έξι μήνες θα μπορούσαν να είναι οι χειρότεροι της πανδημίας", δήλωσε ο Gates, συμπρόεδρος του Ιδρύματος Bill and Melinda Gates, το οποίο έχει δεσμεύσει σημαντικούς πόρους για την αναζήτηση εμβολίου, στο CNN την Κυριακή.

-Τα φορτηγά αποχώρησαν από το εργοστάσιο της Pfizer στο Μίσιγκαν την Κυριακή φορτωμένα με τα πρώτα εμβόλια σε έναν αρχικό γύρο διανομής περίπου 3 εκατομμυρίων δόσεων και ο Δρ. Stephen Hahn του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης την Κυριακή ότι αναμένει ότι τα πρώτα εμβόλια θα γίνουν τη Δευτέρα.

-Το εμβόλιο θα λάβουν πρώτοι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και οι τρόφιμοι των γηροκομείων, ενώ η ευρεία διάδοση και χρήση των εμβολίων δεν αναμένεται νωρίτερα από την άνοιξη ή το καλοκαίρι.

-Για τον λόγο αυτό, αξιωματούχοι του κλάδου Υγείας λένε ότι ο ιός δεν είναι πιθανό να τεθεί υπό έλεγχο στις ΗΠΑ μέχρι το "δεύτερο μισό του 2021" - όπως είπε πρόσφατα ο Δρ Anthony Fauci - όταν ο περισσότερος πληθυσμός, περίπου το 75% θα έχει εμβολιαστεί, δημιουργώντας μια "ομπρέλα ανοσίας της αγέλης".

"Στο εγγύς μέλλον, τα νέα είναι άσχημα", συνέχισε ο Gates, επικαλούμενος ένα μοντέλο Ινστιτούτου Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας που δείχνει ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να καταγράψουν περισσότερους από 200.000 επιπλέον θανάτους μέχρι την 1η Απριλίου 2021 από τον ιό.

Τι να προσέξετε

Το εμβόλιο της Pfizer θα φτάσει σε 145 σημεία διανομής τη Δευτέρα και στις 50 πολιτείες, με 425 επιπλέον αποστολές την Τρίτη και 66 την Τετάρτη, σύμφωνα με το Associated Press. Θα χρειαστούν έως και τρεις εβδομάδες για την αποστολή του πρώτου γύρου δόσεων σε όλες τα αναγνωρισμένα από την κυβέρνηση σημεία εμβολίων. Το εμβόλιο διανέμεται κατ αναλογία με τον πληθυσμό των πολιτειών.

Εντυπωσιακό δεδομένο

Το εμβόλιο Pfizer πρέπει να φυλάσσεται στους -94 βαθμούς, γεγονός που έχει δημιουργήσει ζητήματα υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Σημαντική δήλωση

Ο Hahn είπε την Κυριακή ότι δεν πιστεύει ότι οι αλλεργικές αντιδράσεις στο εμβόλιο της Pfizer για την Covid-19 θα είναι "πολύ συχνό ζήτημα": "Δεν πιστεύουμε ότι πρόκειται για ένα πολύ συχνό ζήτημα που θα προκύψει, αλλά θέλουμε να είμαστε προσεκτικοί γιατί η ασφάλεια των εμβολίων, η ασφάλεια των ιατρικών προϊόντων είναι προτεραιότητα για εμάς", δήλωσε ο επικεφαλής της FDA.

Κληθείς να σχολιάσει το εκτελεστικό διάταγμα του Προέδρου Trump που δίνει προτεραιότητα στους Αμερικανούς για τις αποστολές εμβολίων, ο Gates είπε: "Η ακραία ιδέα ότι όλοι πρέπει να πεθάνουν έως ότου εμβολιαστεί ο τελευταίος Αμερικανός, δεν είναι η κατάλληλη απάντηση".

Μεγάλος αριθμός

$1,75 δισ. Τόσα έχει δωρίσει το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, σύμφωνα με το Forbes.

Απο: capital.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Επικαιρότητα