Το 2020 μέσα από 20 φωτογραφίες

Κορονοϊός. Black Lives Matters. Δίκη Χρυσής Αυγής. Θάνατος Maradona. Νίκη Joe Biden. Δεν ήταν και λίγα τα γεγονότα που σημάδεψαν αυτήν την χρονιά.

Λίγες χρονιές στην παγκόσμια ιστορία ήταν τόσο γεμάτες όσο το 2020. Αν για τη δική μας γενιά, η φράση "δεν έχουμε ζήσει κοσμοϊστορικά γεγονότα" ήταν κάποτε η πιο χαρακτηριστική ατάκα, σήμερα αυτό αποτελεί μακρινή ανάμνηση. Η πανδημία άλλαξε μία για πάντα τις ζωές μας και θα αποτελεί ανθρώπινο ορόσημο για τις επόμενες δεκαετίες - αν όχι αιώνες. Βέβαια, δεν ήταν μόνο αυτό: Το 2020 ήταν ένας χρόνος πραγματικά πυκνός σε γεγονότα. Μία χρονιά που όπως φανερώνουν οι 20 παρακάτω φωτογραφίες, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. 

Οι φωτογραφίες

Το 2020 μέσα από 20 φωτογραφίες
Ίσως, η πιο συμβολική εικόνα της χρονιάς: Άδεια κρεβάτια στη Γουχάν της Κίνας περιμένουν τους ασθενείς από Covid-19.
ΚΟΒΕ
Το παγκόσμιο σοκ για τον θάνατο του Black Mamba ήταν τεράστιο. Το γκράφιτι που τον παρουσιάζει με φτερά αγγέλου δίπλα στην αδικοχαμένη κόρη του μιλά από μόνο του.
BREXIT
Ήταν 1η Φεβρουαρίου του 2020 όταν οι οπαδοί του Brexit πανηγύρισαν αυτό που περίμεναν για χρόνια. Η επόμενη μέρα θα δείξει αν είχαν δίκιο - ή πόσο λάθος έκαναν.
ΠΕΛΟΣΙ
H Nancy Pelosi, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, σκίζει τον λόγο του Donald Trump. 
ΠΑΡΑΣΙΤΑ
Τα "Παράσιτα" του Νοτιοκορεάτη Bong Joon-ho διακρίθηκαν για την έντονη κοινωνική τους κριτική και σάρωσαν τα Oscars. Μήπως το Χόλιγουντ αλλάζει λίγο;
ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ
Ένα σύγχρονο παραμύθι: Η Meghan Markle και ο Πρίγκιπας Harry αποφάσισαν να παρατήσουν στα κρύα του λουτρού τη βρετανική βασιλική οικογένειας και να δοκιμάζουν την τύχη τους ως απλοί θνητοί.
CODOGNO
Αν μια ευρωπαϊκή χώρα συμβολίζει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τον εφιάλτη του κορονοϊού, αυτή είναι η Ιταλία. Εδώ, το Codogno της Λομβαρδίας ή αλλιώς σημείο μηδέν για την ιταλική υγειονομική περιπέτεια.
ΡΩΜΗ
Το Βατικανό δεν ήταν ποτέ πιο άδειο. Το 2020 θα μείνει στη μνήμη των πιστών.
Νέα Υόρκη
Όταν κυκλοφόρησαν οι φωτογραφίες από τις αυτοσχέδιες σκηνές που λειτουργούσαν ως δωμάτια νοσοκομείων στη Νέα Υόρκη, κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πως το Μεγάλο Μήλο έφτασε σε αυτό το σημείο.
ΤΟΚΙΟ
Για πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο δεν έγιναν Ολυμπιακοί Αγώνες. Το Τόκιο θα πρέπει να περιμένει.
ΟΧΑΙΟ ΟΧΑΙΟ
Οι οπαδοί του Trump προσπάθησαν να διαμαρτυρηθούν για τα περιοριστικά μέτρα λόγω Covid-19 με τον τρόπο που ξέρουν: κρατώντας όπλα στα χέρια. Λίγο αργότερα, η οπλισμένη ακροδεξιά των Η.Π.Α θα έδειχνε τα δόντια της.
Χρυσή αυγή συγκέντρωση
Στη μεγαλύτερη δίκη Ναζιτών μετά τη Νυρεμβέργη, τα μέλη της Χρυσής Αυγής καταδικάστηκαν και οδηγήθηκαν εκεί που τους αξίζει: στη φυλακή.
ΑΚΡΙΔΕΣ
Σαν να μην ήταν αρκετά όλα αυτά, η Κένυα σαρώθηκε από ένα καταστροφικό κύμα από εκατομμύρια ακρίδες. Ήταν το μεγαλύτερο εδώ και 70 χρόνια.
KILLING FLOYD
Η δολοφονία του George Floyd από αστυνομικούς ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στις Η.Π.Α. Το Black Lives Matter ήταν ένα κίνημα που περίμενε να συμβεί.
Black Lives Matter
Όταν πια συνέβη, οι αμερικανικοί δρόμοι αντηχούσαν το σύνθημα "No justice, no peace".
ΑΓΑΛΜΑΤΑ
Η κατεδάφιση αγαλμάτων που ανήκαν σε διάσημες προσωπικότητες που ασχολήθηκαν με το δουλεμπόριο, ήταν επιτέλους άλλο ένα ταμπού που γκρεμίστηκε.
Βηρυττός
H Βηρυτός έχει δεινοπαθήσει όσο λίγες πόλεις στον κόσμο εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου.  Αυτή τη φορά, όμως, ήταν μία έκρηξη στο λιμάνι της εκείνη που δυστυχώς την έκανε νο. 1 είδηση σε όλο τον κόσμο. Η φράση "κρανίου τόπος" μιλά από μόνη της.
ΚΑΜΑΛΑ ΧΑΡΙΣ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ
Joe Biden και Kamalla Haris, το ντουέτο που ανέλαβε να αποκαθηλώσει τον Τρελό Αυτοκράτορα Donald Trump από τον θρόνο του.
ΜΑΡΑΝΤΟΝΤΑ
Ο Θεός δεν είναι πια μαζί μας. Ο Diego Armando Maradona αποχώρησε από τα μέρη μας ύστερα από μία τεράστια και πολυτάχαρη ζωή. Οι δρόμοι της Νάπολης πάντα θα αντηχούν τις συγκλονιστικές αναμνήσεις που μας χάρισε.
ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ
Ο Joe Biden ανακυρήχθηκε 46ος Πρόεδρος των Η.Π.Α. Τα σχόλια περιττεύουν.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.