Το πρώτο κρούσμα της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού επιβεβαιώθηκε στην Νέα Υόρκη

Προκαλώντας ανησυχίες για την ικανότητα των νοσοκομείων να ανταποκριθούν αν αυτή η μετάλλαξη εξαπλωθεί ταχύτατα στην Πολιτεία.

Γράφει: Esquire Editors 05 Ιανουαρίου 2021

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο γνωστοποίησε πως οι τοπικές αρχές εντόπισαν το πρώτο κρούσμα της ιδιαίτερα μεταδοτικής "βρετανικής" μετάλλαξης του νέου κορονοϊού, προκαλώντας ανησυχίες για την ικανότητα των νοσοκομείων να ανταποκριθούν αν αυτή η μετάλλαξη εξαπλωθεί ταχύτατα στην Πολιτεία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Κουόμο ανέφερε σήμερα ότι ένας άντρας στα 60 του, που ζει στην πόλη Άλμπανι, διαγνώσθηκε με το νέο στέλεχος του ιού. Ο άντρας, που αναρρώνει, δεν είχε ταξιδέψει το πρόσφατο χρονικό διάστημα, γεγονός που υποδηλώνει ότι πραγματοποιείται εξάπλωση στην κοινότητα. 

Η Νέα Υόρκη έχει πραγματοποιήσει 5.000 τεστ για το νέο στέλεχος του ιού - και μέχρι στιγμής εντόπισε μόνο ένα κρούσμα. Ο κυβερνήτης Κουόμο πρόσθεσε ότι η εξέλιξη αυτή μπορεί να οδηγήσει σε "ανατροπή των δεδομένων" αν το νέο στέλεχος αυξήσει τις νοσηλείες και αναγκαστούν περιοχές να κλείσουν.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Οι πρωτιές στις δημοσκοπήσεις των Ευρωεκλογών

Όσα παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Opinion Poll.

'Ξέρουμε πότε θα έρθει η επόμενη πανδημία', λένε οι επιστήμονες

Σημαντική πλειοψηφία εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασθενειών προβλέπει την επόμενη πανδημία.

Γραφει Παυλος Κρουστης