Jake Angeli: Ο εισβολέας-σύμβολο της επίθεσης στο Καπιτώλιο

Φανατικός οπαδός του Donald Trump και ένθερμος υποστηρικτής της QAnon.

Γράφει: Esquire Editors 07 Ιανουαρίου 2021

Από τα πρόσωπα που επιτέθηκαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ και προσπάθησαν- ευτυχώς ανεπιτυχώς- να ακυρώσουν την επικύρωση της εκλογής Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ, αυτός που σίγουρα ξεχώρισε είναι ο ημίγυμνος άνδρας που εμφανίζεται σε εκατοντάδες φωτογραφίες με ένα καπέλο με κέρατα.

Ο άνδρας αυτός που είχε κεντρικό ρόλο στην επίθεση στο Καπιτώλιο- όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες- έχει το σώμα του γεμάτο τατουάζ, έχει βάψει το πρόσωπο με τα χρώματα της αμερικανικής σημαίας και φοράει ένα γούνινο καπέλο με κέρατα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με την Daily Mail, πρόκειται για έναν 32χρονο, που ακούει στο όνομα Τζέικ Αντζέλι, και είναι γνωστός και με το παρατσούκλι "Σαμάνος QAnon". Γνωστός γιατί όπως σημειώνει η εφημερίδα εμφανίζεται συχνάστις συγκεντρώσεις και πορείες της αμερικανικής άκρας Δεξιάς, φορώντας την ίδια αυτή ενδυμασία.

Ο φανατικός οπαδός του Τραμπ φέρεται να ζει στην Αριζόνα και στο παρελθόν δήλωνε τραγουδιστής και ηθοποιός. Αυτόν που τον κάνει χαρακτηριστικό οπαδό του Τράμπ είναι το γεγονός ότι υποστηρίζει την συνωμοσιολογική θεωρίας QAnon.

Ποια είναι η θεωρία QAnon

Η παλαβή θεωρία QAnon είναι ένα μεγάλο κίνημα στις Ηνωμένες Πολιτείες με πολλούς οπαδούς και υποστηρικτές που θεωρούν ότι ο κόσμος κυβερνάται από μια οργάνωση παιδόφιλων και παιδεραστών που έχουν εισχωρήσει σε όλα τα κυβερνητικά πόστα και στις επιχειρήσεις- όπως και στα συστημικά ΜΜΕ- και παραμένουν κρυφοί χάρη σε ένα δίκτυο συγκάλυψης.

Οι οπαδοί της θεωρίας στηρίζουν τον Τραμπ καθώς πιστεύουν ότι ο απερχόμενος πρόεδρος κάνει πόλεμο μαζί τους, έως την τελική αναμέτρηση που θα έρθει περίπου σαν την συντέλεια του κόσμου.

Ο άνδρας αυτός είχε εμφανιστεί και στο παρελθόν σε εκδηλώσεις της άκρας δεξιάς με πανό που έγραφε ότι τον έστειλε το Q όπου Q είναι η συντομογραφία για την συνωμοσιολογική θεωρία QAnon. Δημοσιογράφος μάλιστα πόσταρε στο twitter παλαιά του συνέντευξη υπέρ του Τράμπ απαντώντας έτσι σε διάφορες θεωρείς υπερδεξιών ΜΜΕ των ΗΠΑ ότι δήθεν στις τάξεις των διαδηλωτών παρείσφρησαν Antifa.

Από: thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Κομισιόν εξετάζει την απαγόρευση του TikTok Lite

Η TikTok έχει πλέον προθεσμία έως τις 23 Απριλίου για να υποβάλει την έκθεση αξιολόγησης κινδύνου στην Επιτροπή.

Ο δεύτερος Ψυχρός Πόλεμος κλιμακώνεται ταχύτερα από τον πρώτο

Ποιες είναι όμως οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ του Πρώτου και του Δεύτερου Ψυχρού Πολέμου;

O Στέφανος Κασσελάκης μιλά για τη σχέση του με τη θρησκεία

″Δεν έχουν συνηθίσει από έναν πολιτικό να είναι αυθεντικός και ειλικρινής και ρομαντικός κλπ.", λέει ο κ. Κασσελάκης.

Ο 'εφιάλτης' της Tesla

Αν τα πράγματα για την Tesla είναι τόσο άσχημα, γιατί η αποτίμηση παραμένει τόσο υψηλή;

To φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος τίμησε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Γης με την δεντροφύτευση 2.000 καρποφόρων δέντρων σε βόρεια Εύβοια & Μάνη

Η Παγκόσμια Ημέρα Γης στις 22 Απριλίου αποτελεί μια ημέρα αφιερωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος, μια ευκαιρία να εμπνευστούμε, να δράσουμε και να αφήσουμε το θετικό μας αποτύπωμα στον πλανήτη.

Η ρωσική προπαγάνδα κατά της Ουκρανίας χρησιμοποιεί AI

Οι προσπάθειες ρωσικής επιρροής έχουν επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στο να στρέψουν την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ κατά της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ.