Και όμως, παρά τα προβλήματα, τις καθυστερήσεις και την γκρίνια, η Ελλάδα, σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης τα πάει καλύτερα στη διαχείριση του κορονοϊού, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων.

Αυτό προκύπτει ανάγλυφα και από τον χάρτη που δημοσίευσε νωρίτερα σήμερα Πέμπτη όπου η Ελλάδα μαζί με τη Φινλανδία και την Ισλανδία, είναι οι μόνες χώρες που είναι χρωματισμένες "πορτοκαλί", σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη που βρίσκεται στο "κόκκινο".

Δηλαδή οι 3 χώρες καταγράφουν λιγότερα από 150 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.

Αυτό που κάνει ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι στην Ελλάδα βρίσκονται και οι μοναδικές περιοχές σε όλη την Ευρώπη που είναι πράσινες, δηλαδή έχουν ελάχιστα κρούσματα. Αυτές οι περιοχές είναι η Ήπειρος, τα νησιά του Ιονίου αλλά και οι Κυκλάδες και νησιά στα Δωδεκάνησα, όπως η Ρόδος.

Πάντως ο χάρτης δεν διαθέτει επικαιροποιημένα στοιχεία για τη Μεγάλη Βρετανία, την Ελβετία, τις βαλκανικές χώρες που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης καθώς επίσης και για την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία. Ουτως η άλλως όμως με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν από ανεξάρτητες πηγές, το χρώμα του χάρτη δεν θα άλλαζε.

Οι χάρτες του ECDC ανανεώνονται κάθε Πέμπτη, σύμφωνα με τη Σύσταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Από: Thetoc.gr