Ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια την 1η Φεβρουαρίου

Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων και οι τελικές αποφάσεις.

Γράφει: Esquire Editors 22 Ιανουαρίου 2021

Πράσινο φως για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου, με αυστηρούς κανόνες, άναψαν με την εισήγηση τους οι Ειδικοί κατά τη συνεδρίασή τους που έγινε με την παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε θετική εισήγηση για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξε θετική εισήγηση των ειδικών για τα χιονοδρομικά και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ.

Η συζήτηση για το άνοιγμα των σχολείων ολοκληρώθηκε μετά από δύο ώρες διαδικτυακής συνεδρίασης, μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας.

Το απόγευμα θα ανακοινωθούν επίσημα οι αποφάσεις της Κυβέρνησης από τον υφυπουργό Ν. Χαρδαλιά.

Επιφυλακτικοί για το άνοιγμα των Λυκείων στις "κόκκινες περιοχές"
Όσον αφορά τις "κόκκινες" περιοχές οι λοιμωξιολόγοι προτείνουν να ανοίξουν τα Γυμνάσια όχι όμως και τα Λύκεια.

Εκείνο που προβλημάτισε ειδικά τους λοιμωξιολόγους στη συνεδρίασή τους είναι τα γεγονός ότι τα παιδιά του Λυκείου έχουν έντονη κοινωνική δραστηριότητα και -άρα- αυξημένη πιθανότητα μετάδοσης του ιού.

Έτσι, η Επιτροπή εισηγείται να μην ανοίξουν τα Λύκεια και να συνεχίσουν οι μαθητές τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο όπως είναι η Δυτική Αττική, η Βοιωτία και η Θάσος.

Σημειώνεται ότι της συνεδρίασης προηγήθηκε εκτενής συζήτηση σχετικά με τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών. Εκείνο που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία είναι η επιδημιολογική εικόνα της Αττικής, καθώς εκεί εντοπίζονται τα περισσότερα περιστατικά καθημερινά. Ο δείκτης θετικότητας στο κέντρο της Αθήνας είναι πάνω από 4, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου υπό τον φόβο μεγαλύτερης εξάπλωσης του ιού.

Μάλιστα, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε σχετικά:

"Είμαστε σε μια σταθεροποίηση της επιδημίας στην Ελλάδα με την έννοια ότι δεν έχουμε αύξηση των κρουσμάτων. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή τη στιγμή έχουμε πάνω από 5.000 ενεργά κρούσματα και στην Αττική είναι τα μισά".

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear