Η σεξουαλική παρενόχληση στη δημοσιογραφία

Πληθαίνουν οι παρεμβάσεις γνωστών δημοσιογράφων που καλούν τις γυναίκες συναδέλφους να μιλήσουν για την σεξουαλική παρενόχληση στα media.

Γράφει: Esquire Editors 27 Ιανουαρίου 2021

Πληθαίνουν τα σχόλια και οι παρεμβάσεις από γνωστούς δημοσιογράφους που καλούν τις γυναίκες συναδέλφους τους να μην φοβηθούν και να μιλήσουν ανοιχτά για τους σεξουαλικούς εκβιασμούς και τις επιθέσεις που έχουν δεχτεί, από άνδρες προϊσταμένους στον χώρο εργασίας.

Ένα κίνημα που προκάλεσε και πυροδότησε η κατάθεση ψυχής της ιστιοπλόου Σοφίας Μπεκατώρου- για τον βιασμό της σε νεαρή ηλικία από παράγοντα της Ομοσπονδίας- και ώθησε πολλές γυναίκες να αποφασίσουν να μιλήσουν.

Όλα ξεκίνησαν με μια ανάρτηση του ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Αυστραλία Αλέκου Μάρκελου, που έγραψε ένα εξόχως ειρωνικό σχόλιο για εν ενεργεία δημοσιογράφο στην τηλεόραση, παλιό διευθυντικό στέλεχος στην δημόσια τηλεόραση, επί εποχής Θόδωρου Ρουσσόπουλου, καλώντας τον να ασχοληθεί δεόντως με το κύμα καταγγελιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Η ανάρτηση προκάλεσε αντιδράσεις και ακολούθησε πλήθος σχολίων από γυναίκες δημοσιογράφους, που επιβεβαίωναν το καθεστώς που υπάρχει στον χώρο του τύπου και που παραμένει κοινό μυστικό.

Ακολούθησε ένα σχόλιο της Έλενας Ακρίτα που έγραψε: "Ανοίγουν τα στόματα στο θέατρο. Άντε να ανοίξουν και στη δημοσιογραφία. Έντυπη και τηλεοπτική".

Και ακολούθησε η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ που έκανε λόγο για πολλές καταγγελίες συναδέλφων για σεξουαλική παρενόχληση: "Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με αφορμή τις καταγγελίες συναδέλφων για σεξουαλική παρενόχληση, οι οποίες έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, δηλώνει ότι είναι τουλάχιστον απαράδεκτο οι συναδέλφισσες, που έχουν υπάρξει θύματα, επιπλέον να λοιδορούνται ή να εκφράζονται απορίες και υπόνοιες για τον χρόνο των αποκαλύψεών τους. Οφείλουμε όλοι μας να σταθούμε δίπλα τους, να ενθαρρύνουμε κι άλλες να αποκαλύψουν τυχόν άλλα περιστατικά πιέσεων και ενεργειών εναντίον τους, ώστε να μάθουμε επιτέλους ότι η σιωπή είναι η μεγαλύτερη προστασία των θυτών κι αυτή η χρόνια κακοποίηση, ψυχολογική και σωματική των γυναικών, πρέπει οριστικά να λάβει τέλος".

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear

Για τον Δημήτρη Παπανώτα, οι γυναίκες που επιλέγουν 'σατράπηδες' φταίνε για την κακοποίησή τους

"Αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι;".