Σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη με το τρίτο κύμα της πανδημία να χτυπά την πόρτα της χώρας, τον αριθμό των μεταλλάξεων να αυξάνεται συνεχώς και την κοινωνία να έχει φτάσει στα όρια της από τα συνεχή μέτρα, αρχίζουν να εμφανίζονται οι πρώτες κυβερνητικές αρρυθμίες προκαλώντας σύγχυση στην αγορά και τους πολίτες. Παράλληλα το σύστημα "ακορντεόν" που ακολουθείται το τελευταίο διάστημα για την ανάσχεση της διασποράς της νόσου δεν φαίνεται να αποδίδει προκαλώντας έντονο προβληματισμό τόσο στο Μαξίμου όσο και τους λοιμωξιολόγους.

Η αρχική απόφαση για το κλείσιμο των take away τα Σαββατοκύριακα, η οποία αναιρέθηκε μέσα σε λίγες ώρες δημιούργησε ένα μεγάλο αλαλούμ στους καταστηματάρχες αλλά και τους καταναλωτές που προσπαθούσαν να καταλάβουν τι ισχύει και τι δεν ισχύει. Η σύγχυση που προκλήθηκε δεν είχε να κάνει με το μετρό το οποίο δεν είχε ανακοινωθεί την Παρασκευή από του ειδικούς, αλλά με τον τρόπο που το χειρίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Λάθη και σύγχυση

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναγνώρισε το λάθος του βάζοντας τέλος στον θόρυβο που είχε δημιουργηθεί. "Η δυνατότητα να βλέπεις ότι κάτι είναι λάθος και να το διορθώνεις όσο πιο γρήγορα γίνεται δεν είναι αδυναμία αλλά δύναμη. Αδυναμία είναι η επιμονή στο λάθος για λόγους επικοινωνίας. Εμείς κάναμε λάθος και το διορθώσαμε πριν γίνει ζημιά. Αφήστε τώρα τους γνωστούς να γκρινιάζουν" ανέφερε με ανάρτηση του στο twitter.

Η μέθοδος του take away μπορεί να προβληματίζει τους ειδικούς καθώς σε πολλές περιπτώσεις έξω από τα καταστήματα εστίασης προκαλούνται φαινόμενα συγχρωτισμού, ωστόσο μία ενδεχόμενη απαγόρευση δεν θα ήταν ένα εύκολο εγχείρημα από την στιγμή που στην εξίσωση του take away είναι και οι φούρνοι που πωλούν και άλλα προϊόντα εκτός από ψωμί. "Τα καταστήματα εστίασης λειτουργούν όπως και σε όλη την χώρα με την μέθοδο του take away και το delivery. Όσον αφορά το take away, υπενθυμίζεται ότι αυτό δεν αποτελεί αυτοτελή λόγο μετακίνησης" είχε την Παρασκευή κατά την ανακοίνωση των μέτρων ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Αντιδράσεις για το γεύμα Μητσοτάκη

Την ίδια στιγμή συζητήσεις προκάλεσε και η παρουσία του πρωθυπουργού σε γεύμα στην Ικαρία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που περιόδευσε στο νησί και είδε από κοντά την πορεία του εμβολιασμού ενώ την ώρα της αναχώρησης του από το νησί ο βουλευτής Σάμου της ΝΔ Χριστόδουλος Στεφανάδης τον κάλεσε σπίτι του και γευμάτισε στην βεράντα ενός σπιτιού μαζί με τους συνεργάτες του, τηρώντας – όπως δήλωσε ο ίδιος – όλα τα μέτρα προστασίας.

Ωστόσο η ανάρτηση της επίμαχης φωτογραφίας στα social media έκανε γρήγορα τον γύρο του διαδικτύου. Τοπικά στελέχη της ΝΔ υποστήριξαν πως είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. Ωστόσο οι εικόνες έστειλαν λάθος εικόνα στην κοινωνία και μάλιστα την επομένη των νέων περιοριστικών μέτρων, ενώ έδωσε και λαβή στο ΣΥΡΙΖΑ να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος έκανε λόγο για κορονο-πάρτι στην Ικαρία κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για παραβίαση κάθε υγειονομικού μέτρου. "Ο άνθρωπος που ένα χρόνο τώρα κουνάει το δάκτυλο στους πολίτες για την ατομική ευθύνη χωρίς να αναλαμβάνει καμία ευθύνη ο ίδιος, σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο. Η προκλητική παραβίαση κάθε υγειονομικού μέτρου στο κορονο-πάρτι της Ικαρίας προκαλεί οργή" ανέφερε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Από: Thetoc.gr