Operation Forth Bridge: Τι θα συμβεί μετά τον Πρίγκιπα Φίλιππο

Το πρωτόκολλο, η χαμηλών τόνων στρατιωτική τελετή και η μυστική ταφή.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου και σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών. Το βρετανικό Παλάτι ανακοίνωσε την είδηση του θανάτου του την Παρασκευή 9/4/2021. Προετοιμασμένη (και) για αυτό το σενάριο είναι εδώ και χρόνια η βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας.

Γεννημένος το 1921, ο 99χρονος πρίγκιπας Φίλιππος νοσηλευόταν πριν λίγο καιρό στο King Edward VII's Hospital στο Λονδίνο. Πολλοί Βρετανοί, δεδομένης της ηλικίας του αλλά και των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει διερωτώνται εδώ και καιρό τι θα συμβεί. Ιδού λοιπόν όλο το πρωτόκολλο που θα ακολουθηθεί.

Τι θα συμβεί τώρα;

Υπάρχει ένας κρυφός κωδικός για το σχέδιο δράσης που θα τεθεί σε λειτουργία και ονομάζεται Operation Forth Bridge, ενώ το σχέδιο δράσης για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ ονομάζεται Operation London Bridge. Σε αντίθεση με το σχέδιο για τον θάνατο της βασίλισσας, ο αποχαιρετισμός στον πρίγκιπα Φίλιππο δεν αναμένεται ότι θα είναι τόσο φαντασμαγορικός.

Η είδηση από το BBC

Η είδηση του θανάτου του Δούκα του Εδιμβούργου ανακοινώθηκε -όπως όριζε το πρωτόκολλο- πρώτα από το BBC. Σε περίπτωση που απεβίωνε κατά τη διάρκεια της νύχτας, η ανακοίνωση θα γινόταν στις 8 το πρωί. Αν και πολλοί θα περίμεναν ότι η κηδεία του θα ήταν με βάση τα βασιλικά πρότυπα, ο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία για κάτι πιο απλό. Μάλιστα, έχει εμπλακεί στενά στο σχέδιο της κηδείας του, που έχει οργανωθεί εδώ και πολλά χρόνια από το αρμόδιο γραφείο στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Μέχρι την κηδεία του δεν αναμένεται ότι θα βρίσκεται στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ, αλλά στο Σεντ Τζέιμς Πάλας, όπου βρέθηκε και η πριγκίπισσα Νταϊάνα τις ημέρες πριν την κηδεία της. Το κοινό δεν θα έχει πρόσβαση στο χώρο.

Η τελετή θα γίνει στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ, με βάση τα στρατιωτικά πρότυπα και στη λίστα των καλεσμένων θα είναι τα μέλη της οικογένειας, φίλοι και επικεφαλής κρατών της Κοινοπολιτείας.

Θα ταφεί σε κρυφή τοποθεσία

Σε αντίθεση με τον χώρο ταφής των περισσότερων μοναρχών στη Βρετανία και των συζύγων τους που γίνεται στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, το σημείο ταφής του πρίγκιπα Φίλιππου θα είναι διαφορετικό, σε μια πιο ιδιωτική τοποθεσία που ενδεχομένως να κρατηθεί κρυφή.

Πόσο θα διαρκέσει η περίοδος πένθους

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα εισέλθει σε μια αρχική περίοδο πένθους διάρκειας οκτώ ημερών. Σε αυτή την περίοδο, δεν θα υπάρξουν βασιλικά διατάγματα ενώ οι κρατικές υποθέσεις θα τεθούν σε παύση.

Η περίοδος πένθους θα συνεχιστεί για ακόμη 30 ημέρες. Μετά την ολοκλήρωση αυτής της περιόδου, η βασίλισσα θα μπορεί να επιστρέψει στα καθήκοντά της που είναι περιορισμένα λόγω του κορονοϊού.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Ιράν πραγματοποίησε την πρώτη ευθεία επίθεση κατά του Ισραήλ

Οι σειρήνες, οι εκρήξεις και οι διπλωματικές αντιδράσεις.