Ασφυκτιούν οι ΜΕΘ με πληρότητα 85%

Στα όριά του είναι το ΕΣΥ - 60 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Γράφει: Esquire Editors 02 Απριλίου 2021

Δραματική είναι η εικόνα στις ΜΕΘ Covid στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Η κάλυψη των κλινών αγγίζει αυτή τη στιγμή το 85% στην επικράτεια, με τις πληρότητες να εξαντλούνται μέρα με τη μέρα. Ενδεικτικό της κατάστασης που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία και των αυξημένων εισαγωγών, είναι πως μόλις ένα μήνα νωρίτερα, την 1η Μαρτίου, η κάλυψη των κλινών ΜΕΘ Covid ήταν στο 62%. Αντίστοιχα, οι πληρότητες στις απλές κλίνες Covid πριν ένα μήνα ήταν στο 41% για να φτάσουν πλέον στο 56%.

Τα νοσοκομεία της Αττικής, παρά τις συνεχείς ενισχύσεις από το υπουργείο Υγείας και τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα, λειτουργούν στα όριά τους. Οι ΜΕΘ σε όλα τα μεγάλα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου- Σισμανόγλειο, Ευαγγελισμό, Σωτηρία, Γεννηματάς, Ερυθρό Σταυρό, Ασκληπιείο, Ιπποκράτειο- είναι γεμάτες ενώ χθες πάνω από εξήντα ασθενείς νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες.

Και στα νοσοκομεία όμως της Περιφέρειας, οι εισαγωγές και διασωληνώσεις ασθενών με κορονοϊό αυξήθηκαν ραγδαία το τελευταίο δεκαήμερο. Στην Πάτρα δεν υπάρχει κρεβάτι σε ΜΕΘ ούτε για δείγμα, ενώ και η Θεσσαλονίκη βαδίζει στα βήματα της Αθήνας. Όλη η Βόρεια Ελλάδα βράζει από κρούσματα, με τους γιατρούς να χτυπούν και εκεί καμπανάκι κινδύνου για τις αντοχές του ΕΣΥ. Δεν αποκλείεται μάλιστα και στη συμπρωτεύουσα, αν η άνοδος των κρουσμάτων συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό, να υπάρξει περαιτέρω βοήθεια από ιδιωτικές κλινικές.

Σημειώνεται πως σε όλη τη χώρα, στις 31 Μαρτίου έγιναν 561 εισαγωγές ασθενών σε όλη τη χώρα.

Ετοιμάζεται το Θριάσιο

Στην Αθήνα και πάλι, έχει ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς ασθενών από το Θριάσιο, το οποίο μετατρέπεται αποκλειστικά σε Covid νοσοκομείο, για να αντιμετωπιστεί η αυξημένη πίεση. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, στόχος είναι μέχρι την επόμενη Τετάρτη το Θριάσιο να διαθέτει ήδη 130 απλές κλίνες Covid και 33 ΜΕΘ Covid και σταδιακά, να αναπτύξει έως και 180 κλίνες Covid.

Όλα τα non Covid περιστατικά τα οποία υπήρχαν και εξυπηρετούνταν από το Θριάσιο, θα κατευθυνθούν σε ιδιωτικές κλινικές. Επίσης δημιουργούνται 51 καινούργιες ΜΕΘ- Covid: 16 στο Γ. Γεννηματάς, 5 στον Ευαγγελισμό, 5 στο Λαϊκό, 7 στο Ιπποκράτειο, 4 στο Ελπίς, 10 στο Κωνσταντοπούλειο – συνολικά 47 στην 1η ΥΠΕ – και 4 στο Αττικόν στη 2η ΥΠΕ.

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear