Σε ανησυχητικό σημείο ο δείκτης θετικότητας στον κορονοϊό

Ο αριθμός των νέων διαγνώσεων έφτασε τις 1.955 με το δείκτη θετικότητας να εκτοξεύεται στο 8,39%.

Γράφει: Esquire Editors 05 Απριλίου 2021

Αν και το προηγούμενο δεκαήμερο οι λοιμωξιολόγοι έβλεπαν τα πρώτα σημάδια σταθεροποίησης του τρίτου κύματος κορονοϊού, αρχικά στον αριθμό των εισαγωγών στα νοσοκομεία, ενώ και ο δείκτης μεταδοτικότητας είχε πέσει οριακά κάτω από το 1, η εικόνα και πάλι έχει αντιστραφεί, αποδεικνύοντας πόσο εύθραυστες είναι οι ισορροπίες στη σταθεροποίηση της διασποράς. Στις 3 Απριλίου ο αριθμός των εισαγωγών εκτινάχθηκε και πάλι, φτάνοντας στην επικράτεια τις 562, ενώ τα εξιτήρια ήταν επίσης αυξημένα, στα 401.

Παρομοίως, το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, ο αριθμός των νέων διαγνώσεων παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας τις 1.955, με το δείκτη θετικότητας να εκτοξεύεται στο 8,39%.

Σημάδια που δείχνουν πως είναι πολύ πιθανό και αυτή την εβδομάδα να δούμε μεγάλα νούμερα στις ημερήσιες διαγνώσεις, τη στιγμή που οι λοιμωξιολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου από τα λεγόμενα κορονοπάρτι και τις εικόνες συνωστισμού τις βραδινές ώρες από νέους σε μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα).

Σύμφωνα με τους ειδικούς εξάλλου, η πίεση στο ΕΣΥ θα συνεχιστεί τις επόμενες δύο εβδομάδες τουλάχιστον, όπως και η άνοδος των διασωληνωμένων ασθενών. Μέσα στην εβδομάδα εξάλλου θα λειτουργήσουν ακόμη 51 νέες ΜΕΘ-Covid, σε καρδιολογικές κλινικές και χειρουργεία νοσοκομείων της Αττικής, για την έκτακτη και πολύ επείγουσα κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουμε.

Οι ειδικοί πάντως θα περιμένουν να δουν εάν θα υπάρξει επίπτωση στην επιδημιολογική εικόνα το επόμενο δεκαήμερο από το άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων το Σαββατοκύριακο και του λιανεμπορίου από σήμερα.

Μοιρασμένα μηνύματα

Αμφίρροπη παραμένει η πορεία της πανδημίας. Την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων κορονοϊού στην επικράτεια παρουσίασε περαιτέρω σημαντική αύξηση και έφτασε τα 27.000.

Συγχρόνως, η πίεση στο σύστημα Υγείας συνεχίζει να αυξάνεται, με τις εισαγωγές, αλλά και εξιτήρια των ασθενών να κινούνται στα υψηλότερα επίπεδα από την αρχή της πανδημίας, όπως τονίστηκε και στην τελευταία ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας. Σχετική σταθεροποίηση παρατηρείται στο συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, αλλά σε υψηλό επίπεδο, αφού συνολικά στη χώρα μας διαγνώσθηκαν 19.000 νέα κρούσματα μέσα στην τελευταία εβδομάδα. Και ο ρυθμός επιβάρυνσης των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας εντός της τελευταίας εβδομάδας επιβραδύνθηκε, σε ποσοστό 8%.

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.