Σε δυσχερή θέση η χώρα που κατέγραψε σήμερα νέο υψηλό αριθμό ημερήσιων μολύνσεων, ενώ δυσθεώρητα παραμένουν τα στοιχεία για τους θανάτους από κορονοϊό και τους διασωληνωμένους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 4.309 κρούσματα, 79 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 751 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Εξαδάκτυλος: "Ναι" σε μετακίνηση από νομό σε νομό με ίδιο ιικό φορτίο το Πάσχα

Στο μεταξύ, υπέρ της απελευθέρωσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό το Πάσχα, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές θα γίνονται μόνο μεταξύ νομών με το ίδιο ιικό φορτίο, τάχθηκε το πρωί σε συνέντευξή του ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Εξαδάκτυλος πρόσθεσε επίσης για τις μετακινήσεις μεταξύ νομών, πως αυτές θα πρέπει να επιτρέπονται μόνο για όσους διαθέτουν δευτερεύουσα κατοικία, υπογραμμίζοντας πως μια τέτοια χαλάρωση θα βοηθήσει να αποσυμπιεστούν οι ανοιχτοί χώροι αστικών κέντρων.

iStock

"Σε αυτό μπορούμε να κινηθούμε. Δεν μπορούμε όμως να κινηθούμε από κόκκινες περιοχές προς περιοχές με χαμηλότερα επιδημιολογικά φορτία ή προς τον τουρισμό που είχαμε κάθε Πάσχα στην πατρίδα μας γιατί θα αντιμετωπίσουμε τεράστια προβλήματα μετά", επισήμανε για το θέμα ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

"Τρομακτικά επικίνδυνο το άνοιγμα Δημοτικών και Γυμνασίων πριν από το Πάσχα"

Ο κ. Εξαδάκτυλος, εξέφρασε παράλληλα την εκτίμηση πως δεν αναμένεται άμεση αποσυμπίεση των δεδομένων της πανδημίας, σημειώνοντας πως αυτή μπορεί να έρθει και πριν τα τέλη Απριλίου εφόσον δεν συνεχιστούν τα κορονο-πάρτι ή δεν δούμε εικόνες προ Covid-19 στην Ερμού.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, ο πρόεδρος του ΠΙΣ αποκάλυψε πως δεν έχει γίνει ακόμη συζήτηση στην επιτροπή ούτε έχει αποφασιστεί εάν θα ανοίξουν τη Δευτέρα.

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του για το θέμα, δήλωσε χαρακτηριστικά πως είναι "τρομακτικά επικίνδυνο" να ανοίξουν Δημοτικά και Γυμνάσια πριν από το Πάσχα. "Πιθανότητα η συνεδρίαση για το θέμα αυτό θα γίνει αύριο Τετάρτη ή την Παρασκευή", κατέληξε.

Από: Thetoc.gr