Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10 το πρωί η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας με στόχο να κάνει τις τελικές της εισηγήσεις για το Πάσχα, αλλά και για το χρονοδιάγραμμα ανοίγματος των δραστηριοτήτων αμέσως μετά τις γιορτές.

Ετσι, είναι δεδομένο ότι δεν θα επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις τις ημέρες του Πάσχα. Το σενάριο για Πάσχα στο χωριό έχει τελειώσει και δεν συζητείται πλέον. Άλλωστε το ανακοίνωσε και επισήμως η Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Η κυβέρνηση, μη θέλοντας να θέσει σε κίνδυνο το άνοιγμα του Τουρισμού, δεν το πρότεινε καν.

Είναι όμως δεδομένο ότι οι μετακινήσεις από τη μια περιφέρεια στην άλλη θα επιτραπούν από τις 14 Μαΐου και μετά, όταν δηλαδή θα ανοίξει ο Τουρισμός. Από τις 14 του μηνός εικάζεται ότι θα μπει τέλος και στην αποστολή των περίφημων sms. Για το τραπέζι του Πάσχα θα επιτραπεί η συμμετοχή δυο οικογενειών με μάξιμουμ συμμετοχή τα 12 άτομα.

Επανέναρξη της εστίασης - Διεύρυνση ωραρίου κυκλοφορίας

Η εστίαση ανοίγει στις 3 Μαΐου, δηλαδή την Δευτέρα του Πάσχα, παρά τις αρχικές πληροφορίες που ήθελαν την εστίαση να ανοίγει στις 4 του μηνός. Η εστίαση θα επιτραπεί φυσικά μόνο σε εξωτερικούς χώρους και με αυστηρούς όρους και πιο συγκεκριμένα, με τραπεζάκια έξω, με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων ανά κατάστημα και τις αποστάσεις που έχουν τεθεί στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Με το άνοιγμα της εστίασης αναμένεται να σταματήσει και η αποστολή των μηνυμάτων στο 13033, ενώ παράλληλα θα αρχίσουν να απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις τις καθημερινές, οι αγορές στα μαγαζιά θα γίνονται πιθανότατα χωρίς ραντεβού, αλλά θα διατηρηθεί ο αριθμός των καταναλωτών εντός των καταστημάτων ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα.

Αποφασίστηκε επίσης η διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας. Αντί για 9 που ισχύει σήμερα, η κυκλοφορία θα επιτραπεί από την επόμενη εβδομάδα των Γιορτών, έως τις 10 το βράδυ. Ούτως η άλλως η πρόβλεψη θα ισχύσει για το βράδυ της Ανάστασης, μετά και την απόφαση της Ιεράς Συνόδου που προβλέπει η τελετή να διεξαχθεί στις 9.00 μ.μ. του Μεγάλου Σαββάτου, στο προαύλιο των Ιερών Ναών.

Επισήμως η διεύρυνση του ωραρίου θα ισχύσει μόνο για τις ημέρες των γιορτών αλλά οι πληροφορίες διίστανται. Άλλες πληροφορίες θέλουν τους ειδικούς να προτείνουν ελεύθερη κυκλοφορία για τις ημέρες μετά το Πάσχα έως τις 11 το βράδυ.

Από: Thetoc.gr