Μέχρι 30 Ιουνίου θα μπορούν να εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικοι

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού, δηλώνει ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Γράφει: Esquire Editors 29 Απριλίου 2021

"Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί", τόνισε πριν από λίγο στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε ότι ήδη έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό σχεδόν 115 χιλιάδες (114.873) πολίτες ηλικίας 30-39, και 22 χιλιάδες (21.706) πολίτες ηλικίας 40-44 . Ήδη πάνω από 10 χιλιάδες (10.252) πολίτες 30-39 έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου τους.

Σχετικά με τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα περί "ξεστοκαρίσματος" του εμβολίου της AstraZeneca, ο κ. Kικίλιας ξεκαθάρισε ότι δεν υπαρχου πολίτες δεύτερης κατηγορίας ούτε γίνονται στη χώρα μας εμβόλια δεύτερης κατηγορίας.

Ο υπουργός χαρακτήρισε "ατυχή" τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι θα περίμενε διορθωτική δήλωσή του.

Ο υπουργός Υγείας έκανε γνωστό ότι είναι σε εξέλιξη οι τεχνικές συζητήσεις για το πρόγραμμα του εμβολιασμού στο σπίτι, ατόμων που δεν μπορούν να μετακινηθούν, με κάποιο πιο εύκολο εμβόλιο, όπως για παράδειγμα αυτό της Johnson & Johnson. Υπογράμμισε ότι η συγκριμένη επιχείρηση θα είναι οριζόντια για όλη τη χώρα. Σημείωσε δε, ότι θα φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε 100 χιλιάδες εμβολιασμούς την ημέρα. Ο κ. Κικίλιας δήλωσε επίσης, ότι ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει μπόνους για τους υγειονομικούς, στο χρόνο που πρέπει.

Ανοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 40αρηδων - Χαμός με τα ραντεβού

Άνοιξε το πρωί της Μ. Πέμπτης η πλατφόρμα emvolio.gov.gr προκειμένου να προγραμματίσουν τα ραντεβού τους για εμβολιασμό με το AstraZeneca οι πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών και είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση.

Μάλιστα, ήδη έφτασαν τα πρώτα μηνύματα καλώντας τους να μπουν στην πλατφόρμα για να προγραμματίσουν τα ραντεβού τους. Ωστόσο, για τους πολίτες που δεν έχουν κάνει εγγραφή στην άυλη συνταγογράφηση, η πλατφόρμα θα ανοίξει αύριο στις 8 το πρωί.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, λόγω της κατακόρυφα αυξημένης ζήτησης σε ραντεβού από την ηλικιακή ομάδα 30-39 και 40-44 ετών, αυξήθηκαν ήδη οι εμβολιαστικές γραμμές, ενώ θα προστεθούν και νέα εμβολιαστικά κέντρα ώστε να καλυφθούν όλα τα αιτήματα.

Μάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε ότι "με δεδομένη τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών των ηλικιακών ομάδων 30-39 και 40-44, ανοίγουμε νέες εμβολιαστικές γραμμές διευκολύνοντας τους συμπολίτες μας να βρουν ραντεβού άμεσα".

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η πρόβλεψη του Stephen King για τον Donald Trump και τις εκλογές του 2026

Ο Stephen King συνεχίζει την κόντρα του με τον Donald Trump, αυτήν τη φορά με μια τολμηρή πρόβλεψη για τις εκλογές του 2026, που μιλά για "έκπληξη" και "μπλε κύμα".

Γραφει Παυλος Κρουστης

Παράνομοι οι περισσότεροι δασμοί του Donald Trump, αποφάσισε ομοσπονδιακό εφετείο

Το μεγαλύτερο μέρος τους, εκ των οποίων και οι μη κλαδικοί επιβλήθηκαν παράνομα σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις και η τύχη τους πλέον θα κριθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Έφυγε από τη ζωή η επικοντίστρια από την Κύπρο Μαρία Αριστοτέλους

Η κύπρια αθλήτρια προσβλήθηκε από μία σπάνια μορφή καρκίνου που συναντάται κατά βάση σε παιδιά και εφήβους και τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθούσε να την αντιμετωπίσει με θεραπείες.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Τι μερίδιο κατέχει η Ελλάδα στον παγκόσμιο πλούτο;

Ο παγκόσμιος πλούτος αγγίζει τα 471 τρισ. δολάρια στο τέλος του 2024, με τις ΗΠΑ και την Κίνα να κυριαρχούν. Πού βρίσκεται η Ελλάδα και ποιες ευρωπαϊκές χώρες ξεχωρίζουν;

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Τι είναι οι "μπλε δράκοι" που σκορπούν τον τρόμο στις παραλίες της Ισπανίας;

Οι "μπλε δράκοι" εμφανίστηκαν ξανά στις ισπανικές ακτές, κλείνοντας παραλίες και προκαλώντας ανησυχία. Μικροσκοπικοί αλλά εξαιρετικά δηλητηριώδεις, κρύβουν σοβαρό κίνδυνο για τους λουόμενους.