Οι πλήρως εμβολιασμένοι αποκτούν προνόμια

Το πρώτο προνόμιο που θα δοθεί είναι το να μην κάνουν υποχρεωτικά self test οι πλήρως εμβολιασμένοι, πιθανότατα από τον επόμενο μήνα.

Γράφει: Esquire Editors 10 Ιουνίου 2021

Η συζήτηση για τις επιπλέον ελευθερίες που θα έχουν οι πλήρως εμβολιασμένοι έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα μήνα. Όμως το άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού, την επόμενη εβδομάδα όπως όλα δείχνουν, με όλα τα εμβόλια (εκτός της AstraZeneca που στη χώρα μας δεν έχει λάβει άδεια χορήγησης για τους κάτω των τριάντα ετών) για την ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών (υπενθυμίζεται πως σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα για τους 25-29 ετών) φέρνει πιο κοντά τις πρώτες ανακοινώσεις αναφορικά με τα "προνόμια" που θα δοθούν. Οι ανακοινώσεις φαίνεται πως είναι πλέον θέμα χρόνου.

Μια σειρά από προνόμια έχουν τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων, όπως το να επιτρέπεται η εστίαση και στους εσωτερικούς χώρους για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο προνόμιο που θα δοθεί είναι το να μην κάνουν υποχρεωτικά self test οι πλήρως εμβολιασμένοι, πιθανότατα από τον επόμενο μήνα. Στη συνέχεια, προβλέπεται να δοθούν περισσότερες ελευθερίες για τη συμμετοχή σε θεάματα, όπως λένε οι πρώτες πληροφορίες.

"Όταν διασφαλίσουμε το δικαίωμα όλων των ενηλίκων στον εμβολιασμό, τότε θα ξεκινήσουμε τη συζήτηση περί διευκολύνσεων προς τους πλήρως εμβολιασμένους", είχε αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ψηφιακό συνέδριο "Beyond thePandemic: A Radical New Approach to Health Security.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς που υπάρχουν στο Μαξίμου και "φωτογράφισε" ο πρωθυπουργός στις τοποθετήσεις του, από το φθινόπωρο που θα αρχίσουν να λειτουργούν οι κλειστοί χώροι των καταστημάτων είναι πολύ πιθανό να έχουν ελεύθερη είσοδο στα εστιατόρια μόνο όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

"Για μένα δεν υπάρχουν προνόμια. Δεν υπάρχουν κίνητρα, δεν υπάρχουν δικαιώματα. Υπάρχει σταδιακή άρση περιορισμών για αυτούς που δεν κινδυνεύουν. Αυτή είναι η πραγματική ουσία της συζήτησης που πρέπει να γίνει. Από εκεί και πέρα, προφανώς η συζήτηση αυτή είναι σε εξέλιξη. Υπάρχει μια γενικότερη διαβούλευση και με την επιστημονική κοινότητα, αλλά και μεταξύ μας. Και θα είμαστε έτοιμοι, όταν το εμβόλιο είναι διαθέσιμο σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, άρα όλοι θα έχουν δικαίωμα στον εμβολιασμό, να πούμε πολύ πιο συγκεκριμένα πράγματα" σημείωσε πάντως κατά τη χθεσινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε κάθε περίπτωση στόχος είναι να δοθεί μεγαλύτερη ώθηση για να προχωρήσει η εμβολιαστική διαδικασία και να επιτευχθεί ανοσία μέσα στο καλοκαίρι. Υπενθυμίζεται πως τα ποσοστά εμβολιασμού στις ηλικίες άνω των εξήντα ετών δεν είναι τα επιθυμητά, ενώ έχουν εκφραστεί φόβοι πως από το φθινόπωρο ενδεχομένως να έχουμε και επόμενο κύμα της πανδημίας.

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Ο Donald Trump εντείνει τον πόλεμο με τους δημοσιογράφους

Ο Donald Trump ανεβάζει ξανά τους τόνους απέναντι στα media, λανσάροντας μια νέα λίστα "ενόχων" και στοχοποιώντας γνωστούς δημοσιογράφους και μεγάλους οργανισμούς που –όπως λέει– τον αδικούν.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

O Donald Trump ακύρωσε σχεδόν όλα τα εκτελεστικά διατάγματα του Joe Biden

Ο Donald Trump ακυρώνει σχεδόν όλα τα εκτελεστικά διατάγματα που υπέγραψε ο Joe Biden με autopen, ανοίγοντας νέο γύρο πολιτικής σύγκρουσης και νομικής αβεβαιότητας.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πλέον, κυκλοφορούν κι αγριογούρουνα στο Περιστέρι (video)

Ένα αγριογούρουνο έκανε… χαλαρή βόλτα στους δρόμους του Περιστερίου και έγινε viral στο TikTok. Το απίθανο στιγμιότυπο προκάλεσε γέλιο, αλλά και απορίες.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Κ. Μητσοτάκης: Στόχος μου η δημιουργία Υπουργείου Έρευνας, Τεχνολογίας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε συζήτηση με τρεις προσωπικότητες που είχαν συμπεριληφθεί στο παρελθόν στη λίστα Forbes 30 under 30, κατά την εκδήλωση παρουσίασης της λίστας 2026 που διοργάνωσε το Forbes Greece στο Μέγαρο Μουσικής.

Όσα γράφει ο Αλέξης Τσίπρας στο βιβλίο του, "Ιθάκη"

Ο Αλέξης Τσίπρας στο βιβλίο του "Ιθάκη" αφηγείται τα δύσκολα χρόνια της πρωθυπουργίας του, υπερασπίζεται επιλογές, ανακαλεί κρίσιμες αποφάσεις και ξεκαθαρίζει λογαριασμούς με συντρόφους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το τέλος του περιπτέρου: Πώς ένα κομμάτι της καθημερινότητάς μας σβήνει αθόρυβα

Τα περίπτερα εξαφανίζονται από τον χάρτη της πόλης, καθώς η παραδοσιακή λιανική χάνει έδαφος απέναντι στα σούπερ μάρκετ και τις εφαρμογές delivery. Ένα κομμάτι της καθημερινότητάς μας σβήνει αθόρυβα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα