Καταργούνται οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους

Στις 18:00, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινώνει στις αποφάσεις για τις μάσκες.

Γράφει: Esquire Editors 23 Ιουνίου 2021

Την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, με αυστηρές συστάσεις για τη χρήση της σε χώρους που παρατηρείται συνωστισμός αναμένεται να ανακοινώσει στις 18:00 ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Η απόφαση για την άρση αυτού του μέτρου θα ληφθεί στη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδκών. Οι λεπτομέρειες της κατάργησής του θα ανακοινωθούν κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας. 

H κατάργηση της μάσκας απορρέει και από την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα καθώς και από την καλύτερη επιδημιολογική εικόνα του τελευταίου διαστήματος.

Πότε θα πετάξουμε τις μάσκες

Η κατάργηση της μάσκας θα ισχύσει -σύμφωνα με πληροφορίες- από τα μέσα Ιουλίου. Παράλληλα θα επισημανθεί η υποχρεωτικότητα της χρήσης της σε χώρους όπως είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα θέατρα, τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ. Τέλος, θα υπάρξει ισχυρή σύσταση για χρήση της μάσκας όταν υπάρχει συνωστισμός σε εξωτερικούς χώρους -όπως σε θεάματα- και όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ ανέφερε: "Ελπίζω πως θα τις ξεφορτωθούμε σύντομα, τουλάχιστον στυς εξωτερικούς χώρους" και επισήμανε ότι η απόφαση θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας.

"Θα το εξετάσει η επιτροπή -είπε- αλλά νομίζω ότι όπου υπάρχει συνωστισμός τα μέτρα θα συνεχιστούν. Όταν λέμε κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους εννοούμε κατάργηση όταν κάποιος, για παράδειγμα, περπατά μόνος του" εξήγησε.

Ισχυρές συστάσεις για τον συνωστισμό

"Στις επόμενες εβδομάδες θα βγάλουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους, αλλά όχι όπου υπάρχει συνωστισμός" είπε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Αλκιβιάδης Βατόπουλος, δίνοντας το σίγμα των προθέσεων των επιστημόνων. Ο ίδιος συστήνει την χρήση της μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός.

Στο ίδιο πνεύμα ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος είπε ότι σύντομα θα υπάρξουν νέες οδηγίες και θα αφορούν σε όλο τον πληθυσμό, καθώς πρακτικά δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη, όταν μιλάμε για εξωτερικούς χώρους. Συμπλήρωσε όμως πως εδώ τίθεται θέμα ατομικής ευθύνης και όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι καλό θα είναι να συνεχίσουν να φορούν μάσκες, κυρίως για δική τους προστασία.

Από: Thetoc.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.