Σύμφωνα με τον Εθνικό Φορέα Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης της Ιαπωνίας, κατά τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας της Ολυμπιακής φλόγας, μία γυναίκα άρχισε να φωνάζει συνθήματα εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων όπως "Σταματήστε τους" και στοχεύοντας σταθερά προς τη δάδα ενός λαμπαδηδρόμου που περνούσε από μπροστά της προσπάθησε να τη σβήσει εκτοξεύοντας νερό με ένα νεροπίστολο.

Το "όπλο του εγκλήματος"

Η 53χρονη γυναίκα της οποίας το όνομα δεν γνωρίζουμε είναι από την πόλη Hitachi και υπήρξε οπλισμένη με το Fancy & Toy Tonari Splash Water Gun, ένα νεροπίστολο το οποίο έχει βεληνεκές 5 μέτρων, χωρητικότητα σε νερό 130 κυβικών εκατοστών και μήκος 21 εκατοστά, κάτι που το κάνει εύκολο να μεταφερθεί αλλά και να κρατηθεί η παρουσία του κρυφή, χωρίς να κινήσει υποψίες.

Οι ανάμικτες αντιδράσεις 

Οι αντιδράσεις στο διαδίκτυο σχετικά με το περιστατικό υπήρξαν ανάμικτες. Κάποιος έγραψε: "Την απόφαση για το αν θα πρέπει ή όχι να γίνουν φέτος οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα πρέπει να την πάρει ο λαός της Ιαπωνίας. Καταλαβαίνω γιατί η ίδια είναι θυμωμένη. Προσωπικά, δεν θα ήθελα να έρθουν στη χώρα μου τουρίστες απ' όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια μίας πανδημίας"

Άλλοι σχολίασαν το άτοπο της προσπάθειάς της, καθώς ακόμα και εάν όντως κατάφερνε να σβήσει τη φλόγα, δεν θα άλλαζε τίποτα. Όχι μόνο γιατί η φλόγα σβήνει συνέχεια και υπάρχει άλλη μία για backup κάπου κοντά της, αλλά και γιατί οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνονταν κανονικά.  

Πολιτικά κίνητρα ή προβοκάτσια;

Εμείς δεν γνωρίζουμε που να την κατατάξουμε, δεν μπορούμε να πούμε αν η παρέμβασή της ήταν τύπου πολιτικής διαμαρτυρίας ή προβοκάτσιας, αλλά μας θύμισε μία γυναίκα από τα μέρη μας που περίμενε υπομονετικά τη σειρά της για να της υπογράψει ένα αντίτυπο του βιβλίου της η σύζυγος ενός εκλιπόντος πολιτικού ηγέτη και με το που ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο ξέσπασε πάνω της με χαστούκια.

> Διάβασε ακόμα: Ο χορηγός επικοινωνίας των Ολυμπιακών Αγώνων ζητά την ακύρωσή τους

Και οι δύο τους προξένησαν το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου, αν και η τελευταία μοιάζει να κερδίζει στα σημεία καθώς μας έκανε να καταλάβουμε ότι ακόμα και στην Ιαπωνία γίνονται πραγματάκια, από αυτά τα εκτός προγράμματος.