Η Simone Biles, η Naomi Osaka και η ευγενής τέχνη της υποχώρησης

Οι δύο σταρ του παγκόσμιου αθλητισμού παραδίδουν μαθήματα self love και εμπνέουν εκατομμύρια ανθρώπους.

Γράφει: Esquire Editors 29 Ιουλίου 2021

Ήταν Μάιος του 2019 – δηλαδή κάτι περισσότερο από δύο χρόνια πριν – όταν η (παραλίγο) επικότερη τηλεοπτική σειρά όλων των εποχών ολοκλήρωνε την 10ετή πορεία της, με μία σεζόν χειρότερη και από βιντεοταινία των ‘80s (και γι’ αυτό επιφυλάσσομαι). Το Game of Thrones μας έκανε να το αγαπήσουμε, να το πονέσουμε, να πορωθούμε και τελικά την ύστατη στιγμή που όφειλε να μας ανταποδώσει όλα αυτά τα χρόνια αυταπάρνησης και πίστης, μας "γέλασε" με τον χειρότερο τρόπο. Τι σχέση έχει αυτό με το ευαίσθητο θέμα Ολυμπιακοί Αγώνες; Μη βιάζεσαι.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά, οι κατάρες στους δύο δημιουργούς έπεφταν σωρηδόν, ενώ μέχρι και υπογραφές μαζεύτηκαν για να γυριστεί εκ νέου η 8η και τελευταία σεζόν. Νιώσαμε προδομένοι και αυτό δεν μπορούσαμε να το ξεπεράσουμε. Για πολλά χρόνια η σειρά ήταν για πολλούς μία διέξοδος από την καθημερινότητα και τη μιζέρια. Ένα ταξίδι σε άλλες εποχές, τότε που υπήρχαν ζητήματα ζωής και θανάτου και η μάνα δεν λογάριαζε τη ζωή ούτε του ίδιου της του παιδιού.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Simone Biles (@simonebiles)

Όλα αυτά λοιπόν μας τα στέρησαν με εκείνο το άβολο, άκομψο, κακό και αμήχανο τέλος, και μαζί με αυτό μας στέρησαν και την ευκαιρία να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε. Η ιστορία επαναλαμβάνεται με τις Σιμόν Μπάιλς και Ναόμι Οσάκα.

Οι δύο υπερ-αθλήτριες και σταρ, για τις οποίες έχουν χυθεί τόνοι μελανιού, και οι οποίες αποτελούν πρότυπο για τα νέα παιδιά που αγαπούν τον αθλητισμό – και όχι μόνο – αποχαιρέτησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, απογοητεύοντας το κοινό που περίμενε να τις καμαρώσει στο βάθρο – φυσικά στην πρώτη θέση.

> Διάβασε ακόμη: Ολυμπιακά αθλήματα που αξίζουν λίγη παραπάνω προσοχή

Από τη μία η Μπάιλς αποχώρησε οικειοθελώς λόγω ιατρικού προβλήματος και από την άλλη η Οσάκα – το απόλυτο φαβορί για το χρυσό – δεν κατάφερε να κερδίσει την αντίπαλό της Μαρκέτα Βοντρούσοβα με αποτέλεσμα να γίνουμε μάρτυρες μίας εκ των μεγαλύτερων ολυμπιακών εκπλήξεων: Του πρόωρου αποκλεισμού του μεγάλου αστεριού του παγκόσμιου τένις.

Η συνέχεια στο Womantoc.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear

Για τον Δημήτρη Παπανώτα, οι γυναίκες που επιλέγουν 'σατράπηδες' φταίνε για την κακοποίησή τους

"Αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι;".

Οι celebrities των Ευρωεκλογών

Εκτός από τους... συνήθεις υπόπτους πολιτικούς, πολλοί είναι και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που έρχονται από τον κόσμο της showbiz.

Τα 'σημάδια' στη βάφτιση του Στέφανου Κασσελάκη 'μίλησαν' για το μέλλον του

"Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος".

Mehmet Haberal ή αλλιώς, ο γιατρός από την Τουρκία που θα γίνει δεκτός στην Ακαδημία Αθηνών

Το βιογραφικό του και μόνο, η σπουδαία του συμβολή στην ιατρική επιστήμη στην Τουρκία θα δικαιολογούσε την τιμητική διάκριση αλλά, δεν είναι μόνο αυτό που έχει σημασία.