Ολυμπιακά αθλήματα που αξίζουν λίγη παραπάνω προσοχή

Μήπως ήρθε η ώρα να τους δώσεις λίγη περισσότερη σημασία;

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ανά τετραετία είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας με σπορ που το υπόλοιπο χρονικό διάστημα σχεδόν ξεχνάμε ότι υπάρχουν γενικότερα. Μία μεγάλη μερίδα αυτών των αθλημάτων, μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλή, ωστόσο είναι εξαιρετικά απαιτητικά, δύσκολα και θεαματικά και σίγουρα μας γεννούν την απορία πώς και δεν ασχολούμαστε περισσότερα μαζί τους. Αντίστοιχα, υπάρχουν και κάποια άλλα που βρίσκονται σχεδόν στην αφάνεια. Συνήθως οι χορηγοί πηγαίνουν εκεί που είναι στραμμένα τα περισσότερα βλέμματα και γι᾽αυτό τούτο εδώ το κείμενο έρχεται να αποδώσει δικαιοσύνη, και να μας βοηθήσει να εστιάσουμε σε 5+1 ολυμπιακά αθλήματα που πολύ κακώς στερούνται προσοχής.

>Διάβασε ακόμη: Οι Ολυμπιακές ιστορίες των κορυφαίων Ελλήνων αθλητών

Συγχρονισμένη Κολύμβηση

Σε πολλούς φαίνεται ιδιαίτερα αστείο, αλλά θα σοβαρεύονταν αμέσως αν προσπαθούσαν να σκεφτούν πόσο δύσκολο είναι αυτό που προσπαθούν να κάνουν οι αθλήτριες στην προκειμένη περίπτωση. Μερικά από αυτά που επιχειρούν είναι σχεδόν ακατόρθωτα στη στεριά, όχι να πρέπει να τα εφαρμόσουν κάτω από το νερό και σε πλήρη στοίχιση κιόλας.

Ξιφασκία

Προφανώς οι αθλητές ξιφασκίας με τις στολές τους θυμίζουν λιγάκι μελισσοκόμους που γύρισαν από το φεγγάρι ή που τελοσπάντων είναι αρκετά μοντέρνοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εξοπλισμός τους μπορεί να ζυγίζει έως και 12 κιλά, για να μην επεκταθούμε στις τεχνικές δυσκολίες του αθλήματος. 

Βάδην

Δεχόμαστε ότι το βάδην είναι όντως εξαιρετικά αστείο στην όψη, ακριβώς επειδή σπάνια βλέπεις κάποιον να περπατάει στο δρόμο, εκτός αν αντιμετωπίζει στομαχοκοιλιακά προβλήματα. Άλλοι πάλι αναρωτιούνται πώς γίνεται να είναι ολυμπιακό άθλημα το γρήγορο βάδισμα. Γίνεται, γιατί οι αθλητές αναπτύσσουν τρομερές ταχύτητες, σε σημείο τα 20 χλμ να διανύονται ακόμη και μέσα σε μία ώρα και είκοσι λεπτά - δηλαδή περίπου 1 χλμ ανά 4 λεπτά. 

Αντιπτέριση (Μπάντμιντον)

Ξέρω πως πιθανότατα η μοναδική σου εξοικείωση με το άθλημα είναι το Badminton theater και οι εκδηλώσεις εκεί. Μπορείς απλά να σκεφτείς όμως ότι πρόκειται για ένα κάπως ευκολότερο τέννις, επίσης θεαματικό.

Καράτε

Εκτός από το Kung-Fu που έχει περάσει από 40 κύματα παρωδιών στο ίντερνετ, το καράτε φέτος κάνει το ολυμπιακό του ντεμπούτο στο Τόκιο. Μάλλον κανείς μας δεν το είχε συνειδητοποιήσει και δικαίως ίσως διότι είναι συνδυασμένο στο κεφάλι μας με το Taekwondo. Όσο γαλήνιο κι αν φαίνεται, ξύλο πέφτει και μάλιστα αρκετά βάναυσα. 

Επιτραπέζια Αντισφαίριση (Πινγκ Πονγκ)

Τώρα που ο πλανήτης υποκλίνεται απέναντι στη Μαρία Σάκκαρη και το Στέφανο Τσιτσιπά, ίσως το "αδερφάκι" του τέννις, πινγκ πονγκ να εξασφαλίσει περισσότερη προσοχή. Εδώ, το παν είναι η ταχύτητα και τα αστραπιαία αντανακλαστικά.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος