Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Ποιοι και πόσο κινδυνεύουν από νόσηση, διασωλήνωση και θάνατο.

Γράφει: Esquire Editors 02 Αυγούστου 2021

Ο αριθμός των πλήρως εμβολιασμένων έχει ξεπεράσει πλέον τα πέντε εκατομμύρια (μέχρι χθες είχαν πραγματοποιηθεί 5.168.000 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί), αριθμός όμως που βρίσκεται ακόμη μακριά από το στόχο της ανοσίας, δηλαδή τον εμβολιασμό τουλάχιστον του 70% του πληθυσμού έως τα τέλη του καλοκαιριού.

Και ενώ στις ηλικίες τριάντα με πενήντα ετών τα ποσοστά των εμβολιασμών δεν είναι τα αναμενόμενα (σημειώνεται πως περίπου έξι στους δέκα έχουν κάνει την πρώτη δόση), είναι αποκαλυπτικά τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ αναφορικά με το πόσο προστατεύει ο εμβολιασμός από νόσηση, διασωλήνωση και θάνατο.

Τα στοιχεία αφορούν το διάστημα από 1η Ιανουαρίου 2021 έως και τις 26 Ιουλίου. Σύμφωνα με αυτά, το 55% των ενηλίκων έχει πραγματοποιήσει και τις δύο δόσεις. Στον αντίποδα, 4.036.897 πολίτες είτε δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου είτε είναι μη πλήρως εμβολιασμένοι.

Η διαφορά είναι χαοτική. Στους ανεμβολίαστους έχουν σημειωθεί συνολικά 289.334 κρούσματα, 5.040 διασωληνώσεις και 7.839 θάνατοι. Στους πλήρως εμβολιασμένους 8.230 κρούσματα, 56 διασωληνώσεις και 182 θανάτους.

Χάρη στον εμβολιασμό η μείωση του κινδύνου νόσησης μειώνεται κατά 97%. Σε ποσοστό 99% ανέρχεται η μείωση του κινδύνου διασωλήνωσης και 98% η μείωση του κινδύνου θανάτου.

"Τα δεδομένα από τους πρώτους μήνες της εκστρατείας εμβολιασμού στη χώρα μας αποδεικνύουν την αυξημένη αποτελεσματικότητα του εμβολίου ενάντια στην COVID-19 & επιβεβαιώνουν για μία ακόμη φορά ότι αυτό είναι το σημαντικότερο όπλο κατά της πανδημίας" σχολίασε σχετικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Ανησυχία για τους διασωληνωμένους

Εντωμεταξύ αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνώσεων. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα κρούσματα ήταν 1.605, ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι έφτασε τους 176.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη.

Από: Thetoc.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear