Χρήσιμες τηλεφωνικές γραμμές για τους πυρόπληκτους

Πού μπορούν να αναζητήσουν συμβουλές και ψυχολογική υποστήριξη οι πληγέντες από τις πυρκαγιές.

Γράφει: Esquire Editors 08 Αυγούστου 2021

Για τους συμπολίτες μας που βρίσκονται στις πυρόπληκτες περιοχές ή αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τις πυρκαγιές ή αναζητούν ψυχολογική υποστήριξη για να αντιμετωπίσουν τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτές τις μέρες η χώρα μας, έχουν τεθεί σε λειτουργία οι εξής τηλεφωνικές γραμμές:

1110

Εδώ μπορούν να απευθύνονται όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της συσσώρευσης μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα. Καλώντας στο τετραψήφιο νούμερο θα λάβουν οδηγίες από γιατρούς-μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

10306

Η τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης που μέχρι πρόσφατα αφορούσε ανθρώπους που παρουσίαζαν ψυχολογικά προβλήματα λόγω της πανδημίας επεκτείνεται, ώστε να παρέχει υποστήριξη και στους πληγέντες από τις πυρκαγιές ανά την επικράτεια, αλλά και σε πυροσβέστες και εθελοντές. Σε αυτήν, ειδικευμένοι επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας  παρέχουν δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη και περαιτέρω οδηγίες, καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου.

1135

Η τηλεφωνική γραμμή του ΕΟΔΥ παρέχει πληροφορίες σε πολίτες των πληγεισών περιοχών που έχουν ανάγκη στέγασης και αναζητούν προσωρινή φιλοξενία.

1010

Η εταιρεία Interamerican θέτει δωρεάν τις υπηρεσίες της Άμεσης Βοήθειας INTERAMERICAN και την τηλεφωνική Γραμμή Υγείας 1010 στη διάθεση όποιου έχει ανάγκη από συμβουλευτική υποστήριξη για εγκαύματα, αναπνευστικά ή άλλα προβλήματα.

Από: MadameFigaro.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού αφήνουν τα μεγαλύτερα ποσά οι ξένοι τουρίστες στην Ελλάδα;

Νότιο Αιγαίο, Κρήτη και Αττική απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος των ταξιδιωτικών εισπράξεων σύμφωνα με μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ.

Ύφεση δείχνουν και πάλι τα σήματα από τις 'φούσκες'

Είτε μας αρέσει είτε όχι, η ύφεση φαίνεται στον ορίζοντα.

Τι έψαχνε το FBI στο σπίτι του Donald Trump

Έγγραφα που αφορούν τα πυρηνικά της χώρας έψαχνε το FBI στο σπίτι του Trump.

Πώς συνδέεται η κλιματική αλλαγή με την εξάπλωση των ασθενειών

Οι κίνδυνοι της κλιματικής αλλαγής είναι πολύ περισσότεροι από όσοι νομίζαμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Οι επιπτώσεις των δικαστικών περιπετειών του Donald Trump

Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα με τις έρευνες του FBI για τον Donald Trump.

Τα επικίνδυνα sites που έχουν το Predator

Σε έρευνα που δημοσίευσε τον Μάιο το insidestory.gr, αποκαλύπτεται ότι η υπόθεση των παρακολουθήσεων έχει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις.