Χρήσιμες τηλεφωνικές γραμμές για τους πυρόπληκτους

Πού μπορούν να αναζητήσουν συμβουλές και ψυχολογική υποστήριξη οι πληγέντες από τις πυρκαγιές.

Γράφει: Esquire Editors 08 Αυγούστου 2021

Για τους συμπολίτες μας που βρίσκονται στις πυρόπληκτες περιοχές ή αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τις πυρκαγιές ή αναζητούν ψυχολογική υποστήριξη για να αντιμετωπίσουν τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτές τις μέρες η χώρα μας, έχουν τεθεί σε λειτουργία οι εξής τηλεφωνικές γραμμές:

1110

Εδώ μπορούν να απευθύνονται όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της συσσώρευσης μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα. Καλώντας στο τετραψήφιο νούμερο θα λάβουν οδηγίες από γιατρούς-μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

10306

Η τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης που μέχρι πρόσφατα αφορούσε ανθρώπους που παρουσίαζαν ψυχολογικά προβλήματα λόγω της πανδημίας επεκτείνεται, ώστε να παρέχει υποστήριξη και στους πληγέντες από τις πυρκαγιές ανά την επικράτεια, αλλά και σε πυροσβέστες και εθελοντές. Σε αυτήν, ειδικευμένοι επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας  παρέχουν δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη και περαιτέρω οδηγίες, καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου.

1135

Η τηλεφωνική γραμμή του ΕΟΔΥ παρέχει πληροφορίες σε πολίτες των πληγεισών περιοχών που έχουν ανάγκη στέγασης και αναζητούν προσωρινή φιλοξενία.

1010

Η εταιρεία Interamerican θέτει δωρεάν τις υπηρεσίες της Άμεσης Βοήθειας INTERAMERICAN και την τηλεφωνική Γραμμή Υγείας 1010 στη διάθεση όποιου έχει ανάγκη από συμβουλευτική υποστήριξη για εγκαύματα, αναπνευστικά ή άλλα προβλήματα.

Από: MadameFigaro.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Έως και 100.000 ευρώ φέρνουν οι αλλαγές στη φορολοταρία

50.000, 20.000, 5000 και 1000 ευρώ θα μοιράζονται οι τυχεροί των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Κορονοϊός: Αυξήθηκαν στους 683 οι διασωληνωμένοι

Στα ύψη πάλι σήμερα τα κρούσματα με 20.107 νέα και 88 θανάτους.

Οδηγίες για τη σωστή χρήση της ΚΝ95

Πώς θα διαλέξεις τη σωστή, τι πρέπει να αναγράφεται επάνω της και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Φαρμακευτικές εταιρείες εναντίον κορονοϊού

Τα σχέδιά τους για το 2022 στη μάχη κατά του κορονοϊού.