Εποχές 2019 θυμίζουν οι πτήσεις στην Ελλάδα μέχρι τον Σεπτέμβριο

Σύμφωνα με την περιοδική έκθεση του Eurocontrol για την πορεία της αεροπορικής κίνησης στην Ευρώπη.

Γράφει: Esquire Editors 09 Αυγούστου 2021

Κοντά στα επίπεδα ρεκόρ του 2019 κινούνται οι προγραμματισμένες πτήσεις στην Ελλάδα τον Αύγουστο, ενώ οι αεροπορικές κρατήσεις για τις επόμενες εβδομάδες διατηρούν ανοδική πορεία, καθώς βρισκόμαστε πλέον για τα καλά στην "καρδιά” της τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με την περιοδική έκθεση του ευρωπαϊκού οργανισμού για την ασφάλεια της αεροναυτιλίας (Eurocontrol) για την πορεία της αεροπορικής κίνησης στην Ευρώπη, το διάστημα 2 Αύγουστου με 12 Σεπτεμβρίου ο αριθμός των πτήσεων από και προς την Ελλάδα, αναμένεται να φτάσει το 90% του 2019, με τη χώρα μας να παρουσιάζει έναν από τους 10 κορυφαίους ρυθμούς ανάκαμψης σε σχέση με το 2020.

Η φετινή σεζόν αν και ξεκίνησε εξαιρετικά αργά λόγω του κορονοϊού, φαίνεται να ανακάμπτει με ταχείς ρυθμούς τουλάχιστον για τον Αύγουστο, δημιουργώντας ελπίδες και για τις πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου.

Και αυτό διότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία υπάρχει πιθανότητα τα επίπεδα των πτήσεων να ξεπεράσουν και το 90% του 2019 από τις 30 Αυγούστου μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου.

Τα μηνύματα από τις κρατήσεις

Ενθαρρυντικά είναι και τα μηνύματα από τις αεροπορικές κρατήσεις, παρόλο που σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, οι προβλέψεις είναι ιδιαίτερα δύσκολες, καθώς οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, δηλαδή 10-15 ημέρες πριν το ταξίδι, παραμένουν ο κανόνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, σε ό,τι αφορά στις κρατήσεις εξωτερικού, για όλους τους καλοκαιρινούς μήνες μέχρι τώρα, παρατηρείται σημαντική αύξηση των κρατήσεων με τις τελευταίες εβδομάδες του Αυγούστου να βρίσκονται αρκετά κοντά στα επίπεδα του 2019.

Οι κρατήσεις εσωτερικού εμφανίζονται να έχουν ανακάμψει σε μεγαλύτερο βαθμό, συγκριτικά με τις κρατήσεις εξωτερικού παρόλο που εξακολουθούν να υπολείπονται από τα αντίστοιχα επίπεδα του 2019.

Πάντως οι αναζητήσεις στις διεθνείς πλατφόρμες αναζήτησης για αεροπορικά εισιτήρια για την Ελλάδα εξακολουθούν να είναι υψηλές και να αυξάνονται.

Το αεροδρόμιο της Αθήνας φιγουράρει και αυτή της εβδομάδα στην πρώτη δεκάδα των αεροδρομίων με τη μεγαλύτερη ζήτηση. H χωρητικότητα του ΔΑΑ "Ελ. Βενιζέλος” διαμορφώνεται στο 75% του 2019 μέχρι τις 9 Αυγούστου, με το αεροδρόμιο να είναι σε θέση να προσαρμόζεται ανάλογα με τη ζήτηση.

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα από την Aegean, η οποία προγραμμάτιζε να έχει αποκαταστήσει το 75% με 85% της δραστηριότητάς της, συγκριτικά με το 2019 και όπως φαίνεται ο προγραμματισμός αυτός δεν έχει ανατραπεί, παρά τις αρρυθμίες που εξακολουθούν να εμφανίζονται λόγω των αυξημένων κρουσμάτων αλλά και των μέτρων που επιβάλλονται στις μετακινήσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ένα τελευταίο ενθαρρυντικό στοιχείο που επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, είναι ότι σταδιακά παρατηρείται και μια δειλή ανάκαμψη των κρατήσεων για επαγγελματικά ταξίδια από το Σεπτέμβρη και μετά, μια κατηγορία ταξιδιών που εμφανίζει μέχρι τώρα τα χαμηλότερο βαθμό ανάκαμψης διεθνώς.

Από: Capital.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Μιθριδάτης των θρυλικών Ημισκουμπρίων κατεβαίνει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Μιθριδάτης θα είναι υποψήφιος στον νότιο τομέα της Αθήνας.

Νίκος Μπελογιάννης: Ο 'άνθρωπος με το γαρύφαλλο' που εκτελέστηκε στα 37 του

Το ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ που καταδικάστηκε σε θάνατο για κατασκοπεία τα πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια.

POS παντού έως το τέλος του 2023

POS παντού: Θα επανεξεταστούν τα φορολογικά κίνητρα για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις επαγγελματικών ομάδων όπως υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ταξί, κομμωτήρια, σχολές χορού, γυμναστήρια κ.ά.

Πώς μεταφράζευται η μεταστροφή της συμπεριφοράς του Erdogan απέναντι στην Ελλάδα

"Ο Erdoğan επέλεξε την ημέρα που οι Έλληνες γιορτάζουν την έναρξη της επανάστασης κατά του οθωμανικού ζυγού για να στείλει ευχές προς τον γειτονικό λαό."