Μία γυναίκα κατέθεσε αγωγή κατά του 80χρονου βραβευμένου με Νόμπελ Αμερικανού τραγουδιστή και τραγουδοποιού Bob Dylan με την κατηγορία της αποπλάνησης και της σεξουαλικής της κακοποίησης όταν ήταν 12 ετών. Σύμφωνα με την αγωγή, το περιστατικό έλαβε χώρα το 1965 την εποχή που ο τραγουδιστής κυκλοφόρησε το Times They Are A-Changin. Εκείνη την εποχή ο Dylan σύναψε φιλική και μετέπειτα συναισθηματική σχέση με την ενάγουσα, η οποία προσδιορίζεται στα έγγραφα του ανώτατου δικαστηρίου του Μανχάταν, σύμφωνα με τον Guardian, μόνο ως J.C. και την "εκμεταλλεύτηκε" για διάστημα έξι εβδομάδων, από τον Απρίλιο έως και τον Μάιο του 1965.

Μία ξεκάθαρη υπόθεση χειραγώγησης και παιδεραστίας;

Σύμφωνα με την αγωγή, που κατατέθηκε αργά την Παρασκευή για λογαριασμό της J.C., η οποία τώρα είναι 68ετών και ζει στο Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ, ο Dylan, που τότε ήταν 23 ή 24 ετών, "εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητά του για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της και να αποκτήσει τον έλεγχό της ως μέρος του σχεδίου του για την κακοποιήσει σεξουαλικά".

Getty Images

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Dylan δημιούργησε μ;iα "σύνδεση" με την J.C. για να "μειώσει τις αναστολές της με σκοπό τη σεξουαλική κακοποίηση, κάτι που έκανε, σε συνδυασμό με την παροχή ναρκωτικών, αλκοόλ και απειλών σωματικής βίας, αφήνοντάς την συναισθηματικά και ψυχολογικά σημαδεμένη μέχρι σήμερα"

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι ο Αμερικανός τροβαδούρος που το πραγματικό του όνομα είναι Robert Allen Zimmerman κακοποίησε την ενάγουσα πολλές φορές, ενώ κάποια περιστατικά συνέβησαν στο φημισμένο ξενοδοχείο Chelsea στο Μανχάταν. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι συναισθηματικές επιπτώσεις της κακοποίησης στην J.C. περιλάμβαναν κατάθλιψη, ταπείνωση και άγχος που "έχουν μόνιμο και διαρκή χαρακτήρα και της έχουν προκαλέσει δυσκολίες στην καθημερινότητα της".

> Διάβασε ακόμα: Bob Dylan, ο θρύλος της αμερικανικής μουσικής

Αρνείται τις κατηγορίες ως ψεύτικες ο Bob Dylan

Η J.C. ζητά απροσδιόριστη αποζημίωση και δίκη ενόρκων για κατηγορίες για επίθεση, βία, ψευδή φυλάκιση και πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας, τα επακόλουθα της οποίας την οδήγησαν να αναζητήσει ιατρική περίθαλψη σε πολλές περιπτώσεις.

> Διάβασε ακόμα: O Bob Dylan αρρώστησε βλέποντας τον George Floyd να βασανίζεται μέχρι θανάτου

Εκπρόσωπος του 80χρονου Dylan δήλωσε στον Guardian τη Δευτέρα ότι "ο ισχυρισμός της γυναίκας 56 χρόνια μετά είναι αναληθής και θα φανεί κατά την υπεράσπισή του πελάτη του".

Από: Thetoc.gr