
Κάτι πάει στραβά με την πυρόσβεση στη χώρα μας
Ποιος ευθύνεται για το φετινό φιάσκο με τις πυρκαγιές;
Οσο και αν προσπαθείς να κρατήσεις την ψυχραιμία σου, όσο και αν προσπαθείς να μην παρασυρθείς από το θέαμα των εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων δάσους που έχουν αποτεφρωθεί στην Εύβοια, στα Βίλια και τη Βαρυμπόμπη, είναι αδύνατον να μην νιώθεις, εκτός από θλίψη, μεγάλη οργή για τα όσα συνέβησαν φέτος τον Αύγουστο.
Οι εκτάσεις που έγιναν παρανάλωμα του πυρός, τα δάση και τα σπίτια που καταστράφηκαν, δεν έχουν προηγούμενο. Είναι ίσως η χειρότερη χρονιά από την μεταπολίτευση και μετά, όσον αφορά τις δασικές εκτάσεις που κάηκαν και αυτό παρά το γεγονός ότι η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει ενισχυθεί και σε προσωπικό και σε εναέρια μέσα. Ας μην κρυβόμαστε λοιπόν, κάτι δεν πάει καλά με την πυρόσβεση στην Ελλάδα.
Είναι προφανές ότι φέτος οι συνθήκες ήταν μοναδικές. Ο παρατεταμένος καύσωνας και οι απίστευτα υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στις αρχές Αυγούστου, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν μαζί με τα 45άρια, δίνουν μια ερμηνεία για το κακό που συνέβη. Είναι τα προεόρτια της κλιματικής αλλαγής; Πιθανώς.
Διαβάστε τη συνέχεια στο Thetoc.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Η οπαδική βία ‘δεν πάει άλλο’
Τα σενάρια που εξετάζονται.
Οι 5 μεγάλες αλλαγές που έρχονται για τους ελεύθερους επαγγελματίες
Όλα όσα αλλάζουν από την 1η Ιανουαρίου.
Άρση απορρήτου στις επικοινωνίες για να βρεθεί ο δολοφόνος του χάσκι στην Αράχωβα
Tο άτυχο ζώο μετά το θάνατό του πετάχτηκε μέσα σε σακούλα σε χωράφι, όπου βρέθηκαν οστά και μέρος του σώματος του.
Σε κρίσιμη κατάσταση ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα σε αγώνα βόλεϊ
Ο 31χρονος χειρουργήθηκε και παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.
Οι επτά ώρες του Erdogan στην Αθήνα
Οι συμφωνίες με τον Μητσοτάκη, η επίθεση φιλίας και η φράση "κλειδί".
Η λίστα των '30 κάτω των 30' στον χρηματοοικονομικό τομέα
Περιλαμβάνει άτομα από τις παραδοσιακές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, το fintech και τα κρυπτονομίσματα.