Κάτι πάει στραβά με την πυρόσβεση στη χώρα μας

Ποιος ευθύνεται για το φετινό φιάσκο με τις πυρκαγιές;

Γράφει: Esquire Editors 20 Αυγούστου 2021

Οσο και αν προσπαθείς να κρατήσεις την ψυχραιμία σου, όσο και αν προσπαθείς να μην παρασυρθείς από το θέαμα των εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων δάσους που έχουν αποτεφρωθεί στην Εύβοια, στα Βίλια και τη Βαρυμπόμπη, είναι αδύνατον να μην νιώθεις, εκτός από θλίψη, μεγάλη οργή για τα όσα συνέβησαν φέτος τον Αύγουστο.

Οι εκτάσεις που έγιναν παρανάλωμα του πυρός, τα δάση και τα σπίτια που καταστράφηκαν, δεν έχουν προηγούμενο. Είναι ίσως η χειρότερη χρονιά από την μεταπολίτευση και μετά, όσον αφορά τις δασικές εκτάσεις που κάηκαν και αυτό παρά το γεγονός ότι η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει ενισχυθεί και σε προσωπικό και σε εναέρια μέσα. Ας μην κρυβόμαστε λοιπόν, κάτι δεν πάει καλά με την πυρόσβεση στην Ελλάδα.

Είναι προφανές ότι φέτος οι συνθήκες ήταν μοναδικές. Ο παρατεταμένος καύσωνας και οι απίστευτα υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στις αρχές Αυγούστου, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν μαζί με τα 45άρια, δίνουν μια ερμηνεία για το κακό που συνέβη. Είναι τα προεόρτια της κλιματικής αλλαγής; Πιθανώς.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Thetoc.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Οι πρωτιές στις δημοσκοπήσεις των Ευρωεκλογών

Όσα παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Opinion Poll.

'Ξέρουμε πότε θα έρθει η επόμενη πανδημία', λένε οι επιστήμονες

Σημαντική πλειοψηφία εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασθενειών προβλέπει την επόμενη πανδημία.

Γραφει Παυλος Κρουστης