Ακόμα πιο αυστηρά γίνονται τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, μετά τις ανακοινώσεις που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του, ώστε να ανακοπεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης, τον αποκλεισμό των ανεμβολίαστων πολιτών από όλους τους κλειστούς χώρους, πέραν της εστίασης, ώστε "να έχουμε φέτος καλύτερα Χριστούγεννα από πέρυσι".

Πού θα επιτρέπεται η είσοδος σε ανεμβολίαστους...

Συνεπώς, από τη Δευτέρα, οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να μπαίνουν χωρίς τεστ μόνο σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία.

Επίσης, με την επίδειξη αρνητικού εργαστηριακού τεστ κορονοϊού (rapid ή μοριακού) θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους στα καταστήματα του λιανεμπορίου, να πάνε σε κομμωτήρια, στην εργασία τους, στην εκκλησία και να καθίσουν σε ανοιχτούς χώρους εστίασης.

...και πού θα απαγορεύεται

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα, απαγορεύεται πλήρως η πρόσβαση σε ανεμβολίαστους πολίτες σε κλειστούς χώρους εστίασης, θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία, εκθέσεις, συνέδρια, γυμναστήρια και γήπεδα.

Με ανάρτησή του ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος έδωσε συγκεντρωτικά και συνοπτικά τους χώρους όπου μπορούν ή δεν μπορούν να εισέρχονται οι ανεμβολίαστοι, καθώς επίσης και την υποχρεωτικότητα σε μάσκες, πιστοποιητικά εμβολιασμού/νόσησης και αρνητικά τεστ.

Η συνέχεια στο TheToc.gr