"Όλα ξεκίνησαν από μία τυχαία στιγμή, όταν διάβασα ένα αφιέρωμα της "Ελευθεροτυπίας" στο ένθετο "Ιστορικά" για τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή. Ήταν το Νοέμβριο του 2003" μας λέει ο συγγραφέας του νέου graphic novel των εκδόσεων "Παπαδόπουλος", κ. Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, δεν σταμάτησε να ψάχνει και να μελετάει για την πορεία και την προσωπικότητα του σπουδαίου μαθηματικού.  Κομβικό σημείο της "γνωριμίας" τους και πραγματικής εμβύθισης στην φυσιογνωμία του Καραθεοδωρή, ήταν η στιγμή όπου ένας ξάδελφός του, με σπουδές στα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες, του έφερε βιβλία και σημειώσεις. 

Ακολούθησε η επικοινωνία με τον μαθηματικό και συγγραφέα Ευάγγελο Σπανδάγο, "ο οποίος είχε γράψει ένα βιβλίο του Καραθεοδωρή και μου είπε ότι το καλύτερο είναι να γνωρίσω την κόρη του. Πήγα λοιπόν στην Κηφισιά και τη συνάντησα. Κατάλαβα αμέσως, από αυτά που μου είπε, ότι πρόκειται για μία πολύ μεγάλη προσωπικότητα", λέει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας. 

"Έτσι λοιπόν ξεκίνησε μια αναζήτηση και το 2013 κάνω την πρώτη κίνηση και κυκλοφορεί το πρώτο βιβλίο με τίτλο "Η Τελευταία Εξίσωση", από τις εκδόσεις "Στοχαστής". Η δεύτερη επιτυχημένη κυκλοφορία για τον συγγραφέα, ήταν το 2019, όπου κυκλοφόρησε  η μυθιστορηματική ιστορία "Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή" από τις εκδόσεις "Μένανδρος". Ώσπου φτάνουμε στο 2021, με τη κυκλοφορία του graphic novel από τις εκδόσεις "Παπαδόπουλος".

Η συνέχεια στο Athinorama.gr