Τον Μάρτιο ίσως ξεμπερδέψουμε με τα μέτρα κατά της Covid-19

Το σχέδιο της κυβέρνησης και τα επόμενα βήματα για τη σταδιακή άρση των μέτρων.

Γράφει: Esquire Editors 10 Φεβρουαρίου 2022

Με ορόσημο τον Μάρτιο, προχωρούν βήμα βήμα στην άρση των μέτρων περιορισμού κατά του κορονοϊού που βρίσκονται ακόμα σε ισχύ, κυβέρνηση και επιστήμονες.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η κυβέρνηση προσανατολίζεται και βάσει αυτού του σχεδιασμού προχωρά, ώστε να μην υπάρχει κανένα περιοριστικό μέτρο, πλην της χρήσης μάσκας, η οποία θα μας συνοδεύει ακόμα για καιρό. Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου είναι πιθανόν να υπάρξουν και νέες άρσεις περιορισμών, όπως για παράδειγμα η χωρητικότητα στα μαγαζιά και οι όρθιοι, σταδιακά ωστόσο και όχι ταυτόχρονα.

Πρόκειται άλλωστε για μια τάση που καταγράφεται ήδη σε όλη την Ευρώπη, όπως φάνηκε και από τη χθεσινή κοινή διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών και Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που λαμβάνει χώρα στη Λυών. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ της "Καθημερινής", σε όλες τις συζητήσεις κυριάρχησε η άποψη πως η άρση των μέτρων είναι πλέον επιβεβλημένη, με τους υπουργούς Υγείας των κρατών – μελών να κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος.

Οι χθεσινές αποφάσεις των ειδικών

Προς αυτή την κατεύθυνση οδηγούν και οι χθεσινές αποφάσεις της επιτροπής εμπειρογνωμόνων η οποία εισηγήθηκε την άρση του ορίου στον αριθμό των πελατών ανά τραπέζι που ίσχυε έως τώρα - 6 άτομα ανά τραπέζι -στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης. Παραμένει ωστόσο η απαγόρευση για όρθιους πελάτες στα συγκεκριμένα καταστήματα.

Η συνέχεια στο TheToc.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear

Για τον Δημήτρη Παπανώτα, οι γυναίκες που επιλέγουν 'σατράπηδες' φταίνε για την κακοποίησή τους

"Αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι;".